måndag 14 oktober 2013

Ett sjukdomsförlopp

Var helt trött idag på förmiddagen. Trött med ett tungt huvud och latent huvudvärk. Trodde att jag bara var trött eftersom Elly har varit snorig och sovit lite oroligt de två senaste nätterna. Kom hem från skolan, la mig och vilade. Mådde illa. Trodde jag var preggo. Kom på att jag har mens. Försökte plugga, blev värre. Gick ut och lekte med Elly (när hon och Niklas kom hem efter föris och andmatande sa hon "jag ska fråga dig om du vill leka med mig, mamma. Vill du gå till lekparken med mig?" Vem hade kunnat motstå). Så vi gick ut och jag kände mig helt matt och svag. Tänkte på cancer (förmodligen i livmodern eller där nånstans eftersom jag inte har tagit cellprover på flera år och underlåtenhet av sånt leder som alla vet till att en får cancer per automatik). Frös så det värkte i hela kroppen. Tog tempen. Aha. För någon som har en normaltemperatur på 36 är 37,3 feber. Så det så. Åt. Nattade Elly. Frös. Fick ont i nacken. Sa till Niklas att det förmodligen är hjärnhinneinflammation och förklarade att en kan dö av det. Och om en inte dör blir en så sjuk att en får ligga kopplad till tuber på Östra Sjukhuset, i ett helt eget rum med en helt egen utgång. Som en karantän.

 

Drack te. Åt chips och låg i soffan under två filtar. Är varm. Avslappnad i kroppen med brännande kinder och blanka ögon. Förbannar förskolebakterier. Äter lite mer chips.

 

7 kommentarer:

 1. Jag försöker tro att när man får infektion på infektion utan att vara på förskola så är man immun när man börjar. Ett fåfängt hopp. Har förmodligen AIDS (fått sedan senaste provtagning dagen för transfer m dottern ;-)) Men min varmaste medkänsla från en som krasslat sig igenom september o oktober

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade faktiskt aids i åtanke också, fick blod efter förlossningen och en vet ju aldrig... Nä, men jag tror att det är Elly som tar hem bakterier från föris, sen får jag ta sjukorna istället för henne, och det gör jag faktiskt gärna, hellre jag än hon.

   Radera
 2. Svar
  1. Tack snälla, börjar bli bättre!

   Radera
 3. Fina du! Du låter ju som mig.. ;) Och visst är det så att 37,3 är feber för en som normalt har 36! Jag och Junie ligger där också, är den över 38 så är jag med en fot i graven känns det som.
  Ja, jäkla förskolebakterier. Ta i trä säger jag, just nu är jag frisk fysiskt iaf. Krya på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elly har klarat sig bra hittills, det är som om hon tar hem skiten och det hoppar över till mig. Men skönt om hon slipper.

   Radera
 4. Men fy! Krya på dig! Förskolebakterier verkar vara ena riktiga uslingar till bakterier.

  Jag är lite så jag med när det gäller sjukdomar. Men så helt plötsligt så är det borta och jag har glömt att jag bara så sent som igår hade tjocktarmscancer och att det är därför jag alltid har ont i magen och jag skulle bli tvungen att ha påse på magen. Eller livmodercancer som resultat av att ha haft hormonspiral i 14 år och det är anledningen till att jag numera bara har mens i tre dagar. Som att det finns någon kvinna i hela världen som skulle klaga på för lite mens? Och ja, jag har slutat googla på symptom.

  SvaraRadera