söndag 6 oktober 2013

Om någon nu trodde att jag är en sån där perfekt,underbar bloggare


Igår bakade vi bullar. Mest Elly och jag, men Niklas var också med på ett hörn. Han fick bland annat en skarp tillsägelse för att han inte la bullarna i jämna rader på plåten. I vissa avseenden är jag en fullfjädrad perfektionist. I andra inte. Det gör mig liksom inte så mycket att bullarna såg ut som på bilden ovan. Det är liksom så det blir när jag bakar.
Efter bakningen, som tog hela förmiddagen, skulle jag laga mat. Och inte nån vanlig mat, utan jag skulle gå utanför min vanliga repertoar och göra nåt nytt. När jag ska laga nåt som är utanför min safety zone, blir det oftast inte så bra och så var det förstås igår också. Den där blandningen mellan Shepheard's pie och kålpudding såg tråkig ut, smakade tråkigt och Elly smakade knappt. Kan knappt bärga mig tills jag får göra chili con carne eller nåt annat vanligt igen. Efter bakning och matlagning var jag förresten helt slut och önskade att det var kväll så jag fick gå och lägga mig.
På kvällen var jag på pysselkväll hos en kompis. Vi åt en hel massa snacks, pratade och hade hur kul som helst, och jag gjorde pärlplattor. För jag älskar att pyssla. När det är på en 5-årings nivå vill säga.

3 kommentarer:

 1. Hur gör du chili con carne? Jag skulle vilja göra det men har kanske ätit det typ 2ggr i livet så behöver ett säkert recept. Gillar Elly?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så här: fräs lök, vitlök och chili. Lägg i färsen och bryn den. Häll på tomatpuré, Heinz chilisås! salt och peppar och sedan krossad tomat och röda linser (vet inte hur mycket jag tar, kanske en halv till en dl) och låt koka en kvart eller mer. Lägg i paprika i småbitar och sist av allt vita bönor i tomatsås.

   Elly älskar chili och äter alltid mycket av den!

   Radera
 2. Tack, ska testa!

  SvaraRadera