måndag 21 oktober 2013

Vardagsglimtar, helgglimtar och sånt

Det är mycket sånt här här hemma; bäbinens mamma tar hand om bäbinen. Det ska bytas blöja, bytas kläder, bäbinen gnäller, bäbinen ska sova, bäbinen ska sitta i bärsele, bäbinen ska äta osv. Rollerna byts om en hel del också, oftast är det Pippi eller kaninen Nina som är bäbis och Elly som är mamma, jag som är pappa och Niklas som är syster, men ibland är Elly pappan.

Igår började Elly på simskola. Hon hade pratat om det i flera dagar och några timmar innan vi skulle gå packade hon sina väskor och satte vid dörren så hon inte skulle glömma dem.
Vi kom förstås alldeles för tidigt till simskolan (eller Plask & lek är väl det rätta namnet) eftersom jag alltid tror att vi ska komma för sent när vi ska till ett nytt ställe. Dessutom var jag lite nervös, då jag har smått traumatiska minnen av en gallskrikande bäbis i duschen varje gång efter babysimmet vi gick på. Men det där var ju över två år sen och igår gick det hur bra som helst. Jag hade pratat mycket med Elly om hur det går till, att alla måste duscha innan badet, att barnen måste lyssna på fröken i badet osv. Elly blev bara lite gnällig när vi hade duschat och väntade på att få gå in till bassängen, annars var hon glad hela tiden. Själva badet älskade hon och skrattade högt flera gånger och sparkade allt vad hon kunde när de skulle ta sig fram i vattnet.
På tal om att bära bäbisar i sele...
Min bror har varit här i helgen. Han var mest på kurs, men lite han vi umgås. Eftersom han skulle komma hit lagom till fredagsmyset gjorde jag en tacogratäng som var väldigt god och som la sig som en stor bumling i magen.
BVC. Det var nästan ett år sen vi var där. Elly väger 13,6 kg och är 92 cm lång nu. När BVC- tanten frågade vad hon gillar för mat sa hon frukost. Det är min unge det!
I lördags var vi på bytardag på Ellys förskola. Först fick alla barn välja var sin sak och Elly valde en Lilla Anna. När hon lite senare fick syn på en blå väst ville hon byta Lilla Anna mot västen, men jag hade en "biljett" kvar, så hon fick båda. Och hon skulle förstås ha p sig allt nytt direkt, samt gå hem i sina nya och för stora ballerinaskor.
Slottsskogen är så vacker om hösten.
Också en idolbild på mig och ungen som är bäst på tuffa miner.

 

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig unge! Ni verkar verkligen ha det mysigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, oftast :) ibland har jag en tendens att glömma bort de mindre mysiga stunderna, och tur är väl det...

   Radera
 2. Goa unge! Sådant alltså, det gör att man pallar mycket :)

  SvaraRadera