onsdag 27 november 2013

Lämnat-in-uppsatsen-dagen

Så här glad var jag när jag och min partner lämnade in vår C-uppsats. Den där uppsatsen som jag egentligen skulle ha skrivit för sju år sen. Det här med att skriva kandidatuppsats har faktiskt inte varit så jobbigt som jag hade trott, förmodligen beror det främst på att min partner är helt grym och att vi har samarbetat så bra. Vi har kunnat dela upp mycket av arbetet mellan oss och verkligen litat på varandras förmåga. I vanliga fall brukar jag ha ganska stort kontrollbehov i såna här lägen, men den här gången har jag kunnat känna mig helt lugn. Att vi har delat upp mycket av skrivandet har gjort hela processen mer effektiv; allt hade tagit längre tid om vi hade suttit och skrivit stora delar av uppsatsen tillsammans. Och herregud vad kul det är att skriva uppsats! Jag vill påbörja en ny, nu med detsamma! Men jag antar att det får vänta ett tag, för först ska andra studenter opponera på vår uppsats under ett seminarium i nästa vecka, sen har vi några dagar på oss att göra förändringar, innan den slutgiltiga versionen ska in den 10:e.
 
Dock var det inte det minsta roligt att skriva uppsats just idag. När vi kom till skolan idag trodde jag att vi skulle bli klara på ett par timmar, då det enda vi hade kvar var att sidnumrera och göra innehållsförteckning. Yeah right. Det tog typ hela dagen. För det var ett jäkla slit att få sidnumreringen att inte börja på första sidan och automatisk innehållsförteckning var bara att glömma. Vi trodde hela tiden att vi skulle bli klara när som helst, åt ingen lunch och vi trodde ett slag att vi skulle bli tokiga. Vid ett tillfälle sa jag visst att det här var det värsta jag har varit med om, varpå min partner frågade om det var värre än att föda barn. Det var det kanske inte, men fy fan vad jobbigt det är med sånt där strul!
När uppsatsen äntligen var inlämnad tyckte jag att jag förtjänade en liten belöning, så jag köpte julstämning i ljusform. I skrivande stund sitter jag och drar in härlig christmas cookiedoft.
När jag hade hämtat Elly gick vi och köpte sushi. Också kom min Glossybox (eller bådas bossybox som Elly säger) och Elly ville ha rosetten som sitter runt lådan i håret. När jag hade knutit den sa hon att hon ser ut som en tant. Jag frågade förvånat om hon sa att hon ser ut som en tant och hon sa att hon gör det, men sekunden efter skrattade hon och sa att hon bara skojade. Sen blev det kväll, Elly satte i sig fem clementiner och ville efter det GP och lägga sig.
 
 

 

9 kommentarer:

 1. GRATTIS!
  Och på rikt, mejla uppsatsen till mig så fixar jag det där med sidnumreringen och automatisk innehållsförteckning, så om ni behöver göra ändringar efter opponeringen är det bara att trycka på "uppdatera" sen!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, ljusen! Helt klart en bra fira uppsatsen-present! Och grattis till inlämningen!

  SvaraRadera
 3. Så himla skönt det känns när den är inlämnad, jag vet :)

  Hoppas att ni slipper göra så mycket ändringar. Är det så att den är godkänd nu eller måste den opponeras på innan? Vi hade så att i och med att vi fick lämna in den så blev den godkänd, vi visste bara inte vad vi fick för betyg på den förrän efter opponeringen.

  SvaraRadera
 4. Åh så härlig känsla! Det är ju som ett ton sten när man får gjort såna saker också som man skulle ha gjort för längesen (hej gamla litteraturtenta och kulturvet-uppsats).

  SvaraRadera
 5. Grattis till uppsatsinlämningen, fasen vad skönt!

  SvaraRadera