torsdag 21 november 2013

Lelle pepparkakan

Alltså, jag kan inte fatta att det idag är två år sen den här bilden togs! Två år sen Elly bakade pepparkakor för första gången. Och i helgen bakade hon pepparkakor för tredje året i rad! Det är helt otroligt vad fort tiden går. Plus: hon måste ha en sån där pepparkaksdräkt i år också! Hon har sagt att hon vill vara pepparkaka på förskolans Luciatåg, och jag hoppas att hon håller fast vid den idéen.

Förresten, ni som är lite gråtmilda av er; hur klarar en sig igenom ett luciatåg? Låtsas sätta i halsen när tårarna kommer? Eller är det bara att gråta ut, sitta och snora och snörvla? Kommer det vara fler som gråter? Hur funkar det?

14 kommentarer:

 1. Det brukar ju vara lite dunkelt och nedsläckt så man kan snörvla lite diskret och låtsas ha fått skräp i ögat. Tillsammans med alla andra som också har skräp i ögat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det är mörkt förstås. Skönt!

   Radera
 2. Amen så söt!
  Jag erkänner: det kommer tårar när jag ser barn i luciatåg. Och då har jag ändå inga egna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är ju så sött!

   Radera
 3. Åh, gullungen! Jag har inga tips, jag börjar lipa bara vid tanken på att Juno nån gång ska gå sitt första luciatåg. Hoppas att hon också vill vara pepparkaka då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur?! Och om en lipar vid blotta tanken, hur ska det då gå?

   Radera
 4. Jag kommer att gråta. Jag blir nästan tårögd bara av tanken på Astrid i ett luciatåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag fick torka tårar när jag skrev det här inlägget...

   Radera
 5. Pepparkakorna är sötast i luciatåg tillsammans med tomtarna :) Jag skulle snörvla tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Tur att Elly vill vara både pepparkaka och tomte:)

   Radera
 6. Jag gråter redan innan tåget kommit in... Och jag är oftast INTE ensam ;) bara att snörvla på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om andra gråter kommer jag att gråta ännu mer!

   Radera
 7. Jag kommer definitivt stå där och hulka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Buhäbuhä, snora lite, Buhu!

   Radera