söndag 10 november 2013

Lite om helgen


Lördagen började med lek med alla bäbisar. Ellys bäbisar alltså. De behövde vila en hel del. Sen gick Elly och jag till biblioteket och Elly rusade fram till Alfonsböckerna så fort vi kom ur hissen på rätt våning.
Efter lunch gick vi på bio och såg en Alfonsfilm. Jag hade trott att det skulle vara en "speciell" Alfonsfilm, men det visade sig vara fyra av de "vanliga" som finns på youtube. Inget fel i det egentligen, men eftersom Elly hade sett dem flera gånger redan tyckte hon det var roligare att klättra omkring än att kolla på filmen. Nåväl, vi hade det mysigt ändå och Elly var väldigt glad över sina popcorn.
Till middag åt vi våfflor. Åtminstone somliga av oss. Andra slickade i sig grädde och gapade sedan efter smeten. Då fick dessa andra sig en stor bunke och en liten sked.
Till kvällen fick Niklas feber och jag försökte verkligen att vara lika snäll och omtänksam mot honom som han är mot mig när jag är sjuk. Försökte. Men ofta slutade det med att jag skrattade åt att han gick som en gammal gubbe som har skitit ner sig. Jag har lite att jobba på där. Tills vidare jobbade jag på min rumpa under dagens träningskvart.
I morse fick Niklas ligga kvar och sova medan Elly och jag slog in hans paket (ett par pyjamasbyxor och en tunn kofta, eller cardigan kanske det heter. Niklas har nog aldrig haft ett sånt plagg i hela sitt liv, så det ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan han ens provar den) och bakade scones.
Först vägrade Elly att över huvud taget göra frukost och ville bara läsa Bamse. Men så bara råkade det vara ett recept på just scones i en Bamsetidning, samt en seriestrip om hur sconesbakande går till, så scones blev det.
Mitt på dagen var vi iväg på Lek & plask, eller om det är Plask & lek det heter, vi kallar det bara för simskola. Jag är så imponerad av att Elly är så modig i vattnet! Hon dyker i utan att tveka och får hon en kallsup är hon inte rädd för att fortsätta. Om jag inte hade varit hennes mamma kan det ju hända att jag skulle kalla det avsaknad av respekt för vatten istället för mod dock. Och en annan grej med simskolan: fy fan vad trött en blir! Helt slut alltså. Efter en halvtimme i bassängen.
Elly höll på att somna på hemvägen, men blev sedan jättepigg och for runt hör hemma. Efter maten spelade vi hennes nya Alfonsspel. Det är ett bra spel faktiskt, även om Elly vägrar att riktigt acceptera reglerna. Hon går till exempel bara på stjärnorna, för att hon ska få ta upp ett kort i varje runda. Och när vi hade spelat en bra stund idag fick hon nog och puttade helt sonika ut både min och Niklas sista figurer så att hon vann.
Sen ville Elly spela på paddan och vi skaffade Toca Salon och friserade bland annat den här snubben. Kul spel (dessutom gratis idag)!

Nu: Sons of anarchy, popcorn och glögg med smak av hallon och lakrits.


6 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg ni ser ut att ha haft! Hoppas att ni får en minst lika trevlig vecka. .-)

  SvaraRadera
 2. Väldigt synd när de gör så där med filmer. Ni kanske borde testa Prick & Fläck också! Den är superfin och jag tror att den som går på Hagabion nu är helt ny och inte kan ha gått på Bolibompa eller så innan. Tintin gillar dem jättemycket. Ja jag också faktiskt. P.S Känner igen mig mycket i dina sjuksköterske-skills. Hemma hos oss beror det mkt på att Mikael kraftigt överdriver verkan av sjukdomarna. Han brukar också stappla. Alltså varför skulle det påverka ens gång att man är förkyld? Funderar på om jag ska börja krypa på golvet när jag är förkyld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får nog gå och se Prick & Fläck nästa regniga lördag! Vi lånade en bok med dem som var kul, om jag inte minns fel.

   Haha, fast jag tror mest det var att Niklas tjatade så mycket om febern, tog tempen hela tiden och skulle analysera sjukdomsförloppet. Jag liksom ba' eh, hur mycket kan vi prata om detta egentligen? Fast jag märkte sist jag hade feber att jag inte kunde gå ordentligt för att jag var så stelfrusen, så det är nog därför en ser skitnödig ut.

   Radera
 3. Finfin helg har gått av stapeln måste jag ändå säga!

  SvaraRadera