lördag 23 november 2013

Lördag

Hej bloggen!

Jag har haft en sån bra dag idag, va.

Sov för jävla gott. Både Elly och jag vaknade strax före 8, Elly somnade 18:30 igår, jag strax efter 22, och Elly vaknade bara till och tuttade en gång i natt. Så vi var utvilade båda två. High five, sömnen! Och vi har varit så där käckt goa och glada nästan hela dagen, båda två.
Efter en skön morgon tog vi bussen genom stan för att gå på playdate med ett par mammor och barn från Blogghens nystartade föräldragrupp (jag kan ju tycka att det var lite synd att jag trots den goda sömnen såg helt trött ut, men mina ögon har varit sjukt trötta hela dagen).
Det var en riktigt lyckad playdate! Barnen lekte bra tillsammans, de var drygt 2,5 år gamla alla tre, medan vi mammor åt och pratade på. Elly fick en chokladboll och var mycket nöjd.
På hemvägen gjorde vi ett ärende på stan och när vi kom hem gick vi till godisaffären. Jag hade lovat Elly en klubba sen tidigare, men när jag sa att hon utöver klubban fick ta några chokladbitar också höll hon på att smälla av. Sen gick hon hemåt med godispåsen i högsta hugg och med mycket stolta steg.
När vi kom hem började hon tjata om fredagsmys och blev ganska besviken över att det var över för den här veckan. Då satte Elly sig på badrumsgolvet och smakade på godiset. Sammanlagt åt hon väl 1/3 av klubban och smakade lite på tre chokladgodisar innan hon gav resten av bitarna till mig. Hon är nog mer av en chipstjej.
På kvällen bad Elly mig att ta ner "hunden" som stod i en bokhylla till henne. Den där anskrämliga tingesten är en skämtpresent Niklas har fått en gång, och är egentligen en surikat, vilket jag förklarade för Elly. Hon ville att den skulle ha ett namn och när jag sa att hon får döpa den till vad hon vill, sa hon att den ska heta Vince. Lite otippat namnval måste jag säga. Nu sover Vince hos henne och innan Elly slocknade sa hon att Vince är ett marsvin.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

10 kommentarer:

 1. Vilken urmysig lördag! Hoppas ni får ytterligare en natts härlig sömn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, nästa natt var inte fullt så bra, men den fick duga!

   Radera
 2. Haha, roligare unge får man ju leta efter! Var fick hon Vince ifrån??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning! Det bara kom helt spontant och väldigt bestämt.

   Radera
 3. Kul med playdate och köpa lite extra godis. Som hon sen inte alls vill äta upp :) Haha, hon verkar så rolig. Och Vince, var fick hon det ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning, jag blev ganska förvånad!

   Radera
 4. Vilken talande min med godispåsen! Alex var på sitt första förskolekalas idag med fiskdamm. Först fick han en visp på kroken vilket han tyckte var jätteroligt.

  SvaraRadera
 5. Det var kul att ses! Fina dräkter ni hittade.

  SvaraRadera