onsdag 6 november 2013

Samsovning i reklamfilm


Som ett fan av samsovning gillar jag den här reklamen. Det blir ju faktiskt varmare när flera sover tillsammans. Dessutom är det kul att barnen i filmen är lite större (än mitt eget barn, då det händer att folk blir helt paffa när jag säger att Elly sover hos oss). 

16 kommentarer:

 1. Va? Finns det folk som blir paffa över att en 2-åring sover med er? Där blev jag paff... Största tjejen sov väl varje natt hos oss tills hon var 8 år. (hon började iofs inte sov hos oss innan hon var 2 år, hon älskade sin spjälsäng.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det har hänt att folk har tappat talförmågan…

   Radera
 2. Jag säger detsamma, blir folk förvånade över att Elly sover med er!? Kanske det att ni har henne där jämt, från kväll t morgon? Moa sover hos oss varje natt... ibland somnar hon där, ibland i sin egen säng. Noel har PRECIS börjat vilja 'sova sammans' han med, så nu blir det trångt (och mysigt) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, inte folk som i "folk i allmänhet", men vissa andra föräldrar tycker det är väldigt konstigt.

   Radera
 3. Jag har alltid velat ha N i sängen, men hans pappa ville aldrig det. Slutade med att vi rätt tidigt köpte en stor säng till N så att jag kunde sova där. Men sen vi separerade har N sovit med mig varje natt tror jag. Han sov nog i sin säng en eller två nätter när vi precis flyttat till lägenheten. För mig är det självklart att ge honom den tryggheten så länge han behöver den. Hos sin pappa sover han dock i egen säng i eget rum.

  SvaraRadera
 4. Min syrra har haft sina båda barn i sängen ända till nu, de är 10 & 12 år. Fast på senare tid har pappan börjat sova i sonens säng, det blir FÖR trångt. :D

  Fia brukar komma in till oss på morgonkvisten. Det är jättemysigt när hon sover hos oss, ibland... Hon är en fena på att nöta med sina små fötter, gärna mot mitt huvud. Jag sover inte så bra då. :)
  Och vad är det där med att barn ska ligga på tvären, eller med fötterna på kudden? Ojoj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kan tänka mig att det blir trångt ibland om det finns flera barn i familjen!

   Sen tänker jag att Elly är ganska lätt att sova med. Ibland ligger hon på tvären och ibland sparkar hon lite på Niklas i sömnen, men ofta ligger hon ganska still ändå. Det hade kanske inte varit så mysigt att samsova om hon hade vispat runt hela nätterna!

   Radera
 5. Alltså folks intresse över hur andras barn sover. Kommer. Aldrig. Förstå.

  Får ofta höra att det är "bra" att Isak sover i egen säng från människor som jag faktiskt inte förstår kan ha en åsikt i frågan. Alltså hur kan Isaks sovvanor vara något annat än neutrala för den som inte berörs av dem? Jättemärkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller när jag hör att andra säger att barn är "duktiga" för att de kan somna/sova själva. Ok, så barn som inte gör det är underpresterande?

   Radera
 6. Ju fler desto bättre. Finns få saker som är så helande som vatten och närhet. Att boosta på med närhet åtta timmar varje dygn kan inte annat än att vara en fördel. Förstår inte grejen med att tvinga barn att sova i egna sängar när de är små. Jag menar, vi som är vuxna och lever i relationer sover aldrig utan sällskap, hur kan vi begära det av dem. När de känner att de vill sova själva kommer de göra det. Tror på att allt har sin tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker också så; att vuxna ofta sover tillsammans. Men sen finns det ju de som inte kan sova om barnen ligger i sängen, t ex om barnen slåss & sparkas i sömnen och då är det kanske inte så mysigt...

   Radera
 7. Det låter ju bara mysigt att sova ihop allihopa. Och att Elly sover med er är ju inte ett dugg konstigt tycker jag. Hon är ju dessutom så liten också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Vuxna vill ju ofta sova tillsammans liksom, så varför skulle inte barn vilja göra detsamma?

   Radera
 8. Mysigt! Mose sov hos oss länge, men nu vill han inte längre :( Han äääälskar sin egen säng, säger han :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag passar på att njuta nu, för rätt som det är vill Elly kanske sova i sin säng!

   Radera