lördag 28 december 2013

Gör väl ett sånt där härligt inlägg med en massa julbilder då

Jag är inte kyrklig av mig i vanliga fall, men just på julen är det ju rätt fint i kyrkan ändå. Plus att julafton innebär så mycket väntan (jag är som ett barn på den punkten) att det är skönt att ha nåt att göra så att tiden går. Elly tyckte om kyrkan. Hon satt med psalmboken i knät och sjöng med så gott hon kunde. Dessutom fick hon, via kontakter, den stora äran att bära fram Jesusbarnet till krubban.

Så här såg jag ut på julafton då. Röd klänning, gullig eyeliner och allt.

Mammas juldukningar är alltid så fina.

Och som vanligt åt jag tills jag mådde illa.

Gänget. Alla utom pappa då.

Elly framför mammas och pappas gran. Den kläs varje år av pappa och är således ytterst minimalistisk. Jag har då inte fått min smak från pappa.

Julklappsutdelningen började med att min syster fick Gilbert Grape på dvd av vår bror och blev väldigt sur. Det var nämligen andra gången hon fick den filmen av brodern och hon blev inte mycket gladare sist.

Elly var tomte och delade ut alla klappar. Hon skötte det så bra och ville inte alls ta alla själv, som jag hade befarat.

Det mest kritiska ögonblicket under julklappsutdelningen var när Elly fick skidor och skrek av glädje, för att sedan få höra att hon inte kunde åka direkt pga snöbrist. Hon blev dock glad igen när hon snabbt fick sitt nästa paket, som var ett Bamsespel.

När Elly hade somnat spelade Niklas, jag och mina syskon Risk och jag vann, wohoo!

På juldagen var Elly och hennes nya bästis herr Nilsson oskiljaktiga.

På Annandagen promenerade vi i skogen och Elly fyllde hela vagnen med pinnar och stenar till ovan nämnda apa.

Också kom mormor och två av mina morbröder på besök.

 

Summan av kardemumman är att vi hade en himla bra jul på alla sätt och vis!

 

3 kommentarer:

 1. Det ser ut som att ni hade det fint. Trots små missöden som för lite snö och dubbla filmer.

  SvaraRadera
 2. Verkar ha varit en härlig jul hos er.

  Och klart Elly måste ha strumpisar när hon sover med kjol och kofta, det säger ju sig självt :).

  SvaraRadera
 3. Din lugg! Din lugg! Din lugg! Bästa.

  SvaraRadera