onsdag 15 januari 2014

15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.

Jag hade gärna skrivit en hel tegelsten om det här ämnet, eftersom det finns ungefär en miljon saker jag stör mig på, men nu var det visst bara en (1) grej som efterfrågades och då blir mitt svar: snubbar som vill visa tjejer att de är schyssta snubbar och därför börjar prata om att de är feminister/att de tycker att våldtäktsmän ska ha hårdare straff/att de tycker att kvinnor tjänar för lite/att de tucker att hen är ett bra ord/eller nåt liknande. Allting verkar bra till en början, snubben verkar vettig och ni diskuterar mer och mer. Men plötsligt händer nåt. Han säger en sak som får dig att rynka på ögonbrynen. En sak till. Och så drar han till med en mening som helt står i motsats till allt bra som han tidigare har sagt, typ "kvinnor som inte tjänar så bra får skylla sig själva för att de inte kan snacka för sig" eller "kvinnor är av naturen mer lämpade att jobba inom äldreomsorgen", och du inser att han bara har rapat upp en massa floskler, för att framstå som en bra kille, men inte fattat ett skit om patriarkala strukturer.

 

Ok, det här händer mig väl inte varje dag, men det händer på tok för ofta och det gör mig förbannad. Och kom nu inte dragande med "ah men, så gör ju kvinnor också", för det var inte vad det handlade om nu.

 

4 kommentarer:

  1. Hahaha, så himla sant. Fy fan för sådana snubbar alltså.

    SvaraRadera
  2. Nån sån har jag aldrig råkat ut för. Vilken tur för jag vet inte hur jag hade hanterat det.

    SvaraRadera