lördag 18 januari 2014

18. Hepp! Dagens filmtips

Sedan jag blev en sån där TV-serieknarkare har mitt filmtittande minskat drastiskt. Att se ett avsnitt av en serie passar mig ofta mycket bättre än att sitta och se en hel film. Men hur som helst, det händer ju att jag ser filmer också, och nu tänkte jag tipsa om en film jag såg för några år sen, en riktig liten ljusglimt och muntergök så här på lördagkvällen (OBS, ironi!).

Maggie Gyllenhaal, som är en av mina absoluta favoritskådisar, spelar huvudrollen i Sherrybaby, en film om en person som kommer ut i samhället efter att ha suttit inne i tre år. Hon vill lägga sitt missbruk bakom sig, skaffa ett jobb, få ett vanligt liv och framför allt vill hon bli en viktig del av sitt barns liv. Men allting blir förstås ganska eländigt. Jag har velat se om den här filmen länge, men jag har ju blivit så jäkla känslig (särskilt när det gäller barn-föräldrarrelationer) att jag inte har pallat med det än. Men snart kanske.

 

2 kommentarer:

  1. Don't do it!!! Det svarta ångesthålet av den filmen alltså. Så bra jag tyckte den var innan Esther och så sinnes fruktansvärd den är nu.

    SvaraRadera