söndag 26 januari 2014

26. Den bästa frukosten är ju som vi alla vet...

Hm, frukost är väl rätt överskattat? Och jag har väl ingen särskild frukost som jag föredrar?

Hehe, skojar bara, jag älskar frukost och jag äter alltid overnight oats. Jag menar, det är smidigt att göra, frullen är klar på morgonen, det är gott, det är nyttigt, jag håller mig mätt länge och jag får äta choklad till frukost, bättre än så blir det ju inte! Dessutom går overnight oats att variera i det oändliga.

Dagens oats bestod av

1 dl havregryn

1 msk chiafrön

Torkade äppelringar, klippta i bitar

Amaranthpuffar

Kanel

Jordnötssmör

1 msk kakao (jag hade tänkt att göra utan kakao för ovanlighetens skull, men sen kunde jag inte låta bli ändå)

1,75 dl icke-animalisk mjölk

Jag la alla ingredienser i en glasburk, skakade om ordentligt och satte in i kylen över natten.

Jordnötssmör tycker jag är gott att ha i, för det blir en smak som bryter av, rätt som det är träffar skeden den där klumpen. Den här mjölken, Coconut dream, är verkligen en dröm, jag stönar högt när jag dricker av den! Men den är dyr och framför allt inte ekologisk, så jag köper den sällan. Amaranthpuffar köpte jag för första gången igår. Jag brukar se till att ha i lite extra protein i oatsen, oftast i form av hampapulver eller hampafrön, men det är kul att testa nåt nytt ibland. Dessutom var dessa puffar både billiga och ekologiska.

I morse tog jag fram min glasburk, hällde på lite linfrön och solrosfrön och mumsade i mig!

 

8 kommentarer:

 1. Det här verkar så himla genialt, har testat en gång, men konsistensen blev som... Men ja, en förskönande omskrivning är havregryn och mjölk.. Hur ska det bli, hade mer tänkt krämig...? Var det för att jag hade fiberhavregryn det eller saknade chiafrön? Önskar mig en efterbild och tips ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder också fiberhavregryn! Chiafrön gör en hel för konsistensen, om du inte har chia kan du ta 1msk linfrö istället. Sen kan det variera lite med olika mjölksorter, hur mycket en behöver ta. Jag har testat mig fram lite och mörkt att 1.75 dl oftast ger bäst resultat. Ibland kan gröten bli lite väl stabbig, men då är det bara att hälla på en skvätt mjölk. På bilden längst ner ser du hur dagens oats såg ut när de var klara, men jag kan ta en bild i morgon där konsistensen syns bättre!

   Radera
  2. Wow, vilket fantastiskt snabb svar, jag ska testa igen med mindre vätska! Och nu fattar jag ju att det är den glasburken, och att den är betydligt mindre blöt än den jag fick till :)

   Radera
  3. Haha, ibland är jag snabb, men oftast inte... Hoppas du får till det nu!

   Radera
 2. Nu har jag köpt chiafrön och ska ge det ett nytt försök - drömmen om frukost i en burk är för stark för att ge upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar det nu! Och testa olika smaksättningar om du inte fastnar direkt!

   Radera
  2. Det är ju rena drömmen! Och hittills har jag ingen lust att byta bort chokladen, kanske när det blir somriga ute! Jag tycker receptet kräver lite lite salt dock för att bli helt perfekt, och så toppar jag med banan! två-årigen ganska förtjust, sambon också helt såld! Vi är alla glada och tacksamma för tips och stöttning! ;) du borde visa upp recepten i vadlagarduförveganmatgruppen också ;)

   Radera
  3. Vad kul att ni gillar't! Det är ju verkligen skönt att bara plocka fram en burk på morgonen. Ah, salt har jag aldrig testat, men jag ska nog ta i en nypa i morgon. Kan tipsa om färskt äpple och kanel också! Och tänk när jordgubbssäsongen börjar!

   Radera