måndag 13 januari 2014

Att rensa ut, the ofrivilliga edition

Jag är kass på att rensa ut här hemma och slänga saker. Tänker alltid att jag kan få användning för ungefär allting i morgon, om en månad eller om fem år. Särskilt när det gäller kläder och skor. Och jag har flera gånger fått vatten på min kvarn när jag har plockat upp plagg från källaren som jag inte har använt på flera år och faktiskt börjat använda dem igen. Men ändock. Jag vill bli bättre på att göra mig av med saker. Därför väljer jag att se positivt på att jag precis var tvungen att slänga två sopsäckar fulla med kläder och skor, eftersom jag fick upptäcka den hårda vägen att vår BRF inte skojade om att det är fuktskador i källaren. Också ska jag försöka att radera ut minnet av den syn som mötte mig när jag tog upp ett par skor och tänkte att jag kanske kan rädda dem ändå.

10 kommentarer:

 1. Att det är så svårt att rensa ut. Jag begriper det inte men ändå är det precis lika svårt för mig. Nu när vi flyttade till huset i somras så tvingade vi oss själva att rensa ut sånt krafs som vi inte använt på över 2 år. ironiskt med tanke på att vi här har mer plats att förvara krafset på än vi någonsin haft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag slängde HUR mycket som helst när vi flyttade för tre år sen, gjorde mig av med jag vet inte hur många säckar med kläder. Men nu känner jag att jag hr för mycjet igen. Suck, måste rensa ut!

   Radera
 2. Ånej, vad trist. Och lite skönt på ett sätt.
  Jag tycker också det är svårt att rensa men jag har blivit lite bättre på det. Efter denna höst har jag ett större behov av att göra det så det går långsamt framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt också blivit bättre, åtminstone lite :)

   Radera
 3. Vad tråkigt med sakerna i källaren :( Jag gillar egentligen att rensa, men har svårt att komma så långt. Ofta blir det bara att jag tar den vanliga veckostädningen, tjoff tjoff och så in med sådant jag inte orkar se i garderoberna, så att det fint ut på ytan i alla fall. Men jag försöker också bli bättre, skaffa rutin på det och göra lite i taget så att det inte blir så övermäktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gör jag med. Eller lägger allting som inte ligger där det ska på nån bra plats så länge. Och sen blir det liggande där...

   Radera
 4. Kanske inte rätt inlägg att kommentera, men den här tishan måste ju vara din?
  http://www.topshop.com/en/tsuk/product/new-in-this-week-2169932/new-in-this-week-493/my-little-pony-oversized-tee-2599479?bi=1&ps=200

  SvaraRadera
 5. Nä, vad tråkigt med fuktskada. Det är alltid så mycket svårare att göra sig av med saker när det inte är frivilligt. Men du får ändå tänka att du kommer att glömma vad du hade i de säckarna efter ett tag.

  Jag tänker istället att om jag gör mig av med någonting och sen kommer på att jag saknar det så var det ändå någon mening med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu känns det ändå rätt bra,

   Radera