lördag 25 januari 2014

Bra lördag!

Igår hade jag verkligen sett fram emot en mysig fredagseftermiddag med Elly, men sen blev det bara elände av alltihop när vi kom hem, gjorde varm choklad och Elly kände på den varma plattan. Hon var verkligen blixtsnabb, jag stod alldeles jämte henne och tyckte jag hade bra koll, men så fort jag lyfte kastrullen från plattan var Elly där med handen. Eller fingrarna, för som tur var var det bara fingertopparna som brändes. Hon gallskrek förstås och vi sköljde jättelänge i kallt vatten. Sen lugnade hon ner sig och vi började spela spel, men sen satte det igång igen. Sen fortsatte smärtan att komma och gå tills hon somnade. Vi blev mest sittande framför Dora på paddan och med små fingrar i ett glas med kallt vatten.

Idag har det däremot varit en toppendag! Elly har inte klagat en enda gång på att det gör ont i fingrarna, förutom när jag vid ett tillfälle frågade om det gjorde ont och hon svarade ja och gnydde till. Och blåsorna ser fina ut. Vi har inte gjort nåt särskilt alls, men allting har varit så där mysigt och enkelt, som det är ibland, men sällan en hel dag.

Till lunch gjorde jag rosa biffar med bulgur och kall sås,

vilket genererade dagens enda stora utbrott. Elly sa nämligen direkt att hon inte gillar bulgur och ville ha pasta. Hon har fått pasta varje dag den här veckan, eftersom hon vägrar allt annat för tillfället, men jag tänkte att det var värt att göra ett försök med nåt annat idag, när allt annat gick så bra. Efter en stunds gnäll satte jag på pastavatten, men då började hon äta sin bulgur. Och åt upp, fick mer och samma visa en gång till. Men hon ville ändå ha pasta, vilket hon fick och åt ca tre bitar av. Ja ja. Biffen smakade hon på och spottade ut.

I affären var Elly mycket fascinerad av att hon kunde se oss i en lampa i taket.

"Ta kort på mig och bäbinen och bäbinens storebror!" Storebrodern är alltså Pippi. Förr var alla dockor och gosedjur "hon", nu är alla "han".

 

 

2 kommentarer:

 1. Haha, men hinken på huvudet :)

  Lilla gumman och blåsorna. Huvva! Fan vad det måste ha gjort ont alltså. Tur att det blev bättre till dagen efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör ju så ont att bränna sig. Också blev hon väl rädd när jag skrek till också.

   Radera