onsdag 22 januari 2014

"Han där är väl lite konstig?"


När Elly och jag satt på en full spårvagn på väg till simskolan idag, sa hon plötsligt med hög röst "titta, han där är väl lite konstig?" och pekade. Sen förtydligade hon: "den gubben där, han är nog lite konstig". Jag sa att han kan bli ledsen om hon säger så, och mumlade något om att alla människor är lite konstiga. Då nickade Elly och började sedan prata om nåt annat. Alltså, jag blev så himla paff över att hon redan har fattat att vissa människor är annorlunda (jag skulle gissa på att nämnda gubbe bor på någon form av gruppboende, och han såg ju lite speciell ut, men det var liksom inte övertydligt att han inte var vilken gubbe som helst) och skiljer ut sig från mängden. Innan har hon mest pekat ut någon som har en mössa som liknar hennes, en annan som har svarta stövlar precis som jag och liknande. Och en gång pekade hon på en tant på tåget och sa att "hon är så gammal". Men jag antar att det är nu det kommer börja pekas ut vårtor, skallighet, kortväxthet och annat.

 

9 kommentarer:

 1. Åh, det där kan vara så jobbigt och så komiskt pricksäkert mitt i allt! Max så högt på stan i somras: Men, vad har hon PÅ sig egentligen? om en kvinna som hade en... lite speciell tröja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ofta stämmer det de säger ju, men det kan samtidigt bli lite awkward...

   Radera
 2. Barn kan verkligen säga precis vad som kommer upp i huvudet. Men jag undrar var hon får såna saker ifrån. Eller ja, alla barn, inte bara Elly. Är det vi vuxna som lär våra barn sånt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De måste ju lära av andra, vuxna, större barn. Lite trist att de ärver vuxnas värderingar om vem som är "normal", vem som sticker ut osv

   Radera
 3. "oj! En jättestor mage! Titta mamma" ropade Isolde och pekade i badhusets omklädningsrum. Och hon hade ju rätt, det v a r en ovanligt stor mage. Alla ser olika ut blev mitt svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,ven för ju liksom försöka att normalisera och släta över lite.

   Radera
 4. Jag antar att man har de där situationerna framför sig. De, när man som vuxen förväntas svara på något smart sätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, herregud, jag hade liksom trott att det skulle dröja några år bara!

   Radera