onsdag 8 januari 2014

Kokosoljan - en storfavorit

Får jag lov att presentera en av mina favoriter här hemma?

Säg hej till kokosoljan!

Denna vita olja, som är i fast form i rumstemperatur, använder jag till matlagning, bakning, till att smörja in ansikte och kropp med, och som hårolja i topparna. Kokosolja kan även användas till en hemmagjord bodybutter som Charlotta tipsar om.

 

10 kommentarer:

 1. Karin Kjellström9 januari 2014 09:29

  Jag älskar kokosolja!!! Jag brukar blanda den, flytande honung och strösocker och peela ansiktet med.

  SvaraRadera
 2. Har du testat kokosolja som deodorant? Man blandar lika delar kokosolja, bikarbonat och potatismjöl/maizena, och smörjer. Fungerar jättebra (min bästa deo hittills!), luktar lite svagt kokos och är inte särskilt kladdig.
  Jag ska testa att smörja ansiktet med oljan, det har jag inte provat och jag behöver ny ansiktskräm.
  Heja kokosoljan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har tänkt att prova det hur länge som helst, men det har aldrig blivit av. Inte än!

   Radera
 3. Jag älskar den också! Man kan tom. borsta tänderna med den, sägs rensa bort gifter mm. Har testat ett par gånger, inte så tokigt (min syrra får dock kväljningar av den helt och hållet).

  SvaraRadera
 4. Den får jag testa. Blev så inspirerad av din vegan-resa att vi började köra mestadels vegetariskt till vardags igen. Sen jag slutade vara vego för två år sen har jag/vi blivit helt kött-beroende. Men nu är vi på banan igen. Kommer väl inte käka hel-veg igen kanske men åtmisntone ha övervägande delen på det och när det blir kött köpa bra sådant osv (obs! är medveten om hyckleriet i detta men tänker att det är bättre med lite än ingenting).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad coolt! Känns helt stort att lilla jag kan inspirera någon! Och vadå, det är klart det är bättre att dra ner på köttet än att inte göra någonting alls! Om många skippar kött en gång i veckan blir det ju stor skillnad!heja!

   Radera
 5. Hårolja? Funkar det? Jag har testat en massa dyra... Tycker du att det funkar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig funkar den minst lika bra som den där dyra Maroccan. Fast det beror väl lite på hurdant hår en har, ditt är nog grövre än mitt. Mitt är å andra sidan väldigt slitet. Men testa! Om du vill ge lite extra love till håret kan du kladda in ordentligt med kokosolja på morgonen, göra en fläta eller nåt liknande, och sedan tvätta håret på kvällen. Det tycker jag ger bra effekt!

   Radera