måndag 6 januari 2014

Nybörjarmisstag

Jag sitter och pluggar på ett café. Plugga ja, det har jag inte gjort på typ 2,5 veckor, så det är hög tid att skriva på den där 6-8 sidorna som ska skickas in i morgon. Hur som helst så tänkte jag att jag skulle köra på ett säkert (veganskt) kort och beställde en smoothie. Precis när jag hade betalat kom jag dock på att "Vänta lite, det är inte mjölk i va?". Jo, det var mjölk i. Och vaniljyoghurt. Det fanns ingen sojamjölk eller liknande och det gick inte att få jordgubb- och kiwismoothie utan mjölkprodukter. Däremot kunde jag få en sån smoothie som ingår i frukosten, som bara innehåller hallon och juice. Och det gick ju bra. Men det är en hel del att tänka på!

8 kommentarer:

 1. Sambon har samma problem eftersom han inte tål mjölkprodukter, och alla smoothisar på cafe är gjorda med yoghurt verkar det som. Jag kan tänka mig en smoothie med yoghurt men gillar inte vaniljvarianten som alltid används i cafe-smoothisar. Hemma använder vi havreyoghurt och sojamjölk med våra smoothis.
  Lycka till med nya matvanor!

  SvaraRadera
 2. För flera pr sen gjorde jag med yoghurt, men det blev så tjock konsistens. Nu gör jag med sojamjölk, eller vilken sorts mjölk jag nu har hemma.

  Tack! Måste genast lägga till din blogg på Bloglovin, hade fått för mig att du inte uppdaterade den längre!

  SvaraRadera
 3. Hehe ja det är mycket att hålla reda på i början, men man lär sig fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste ju få ta lite tid, det blir ju ett helt nytt tänk!

   Radera
 4. Åh, det där. Jag kom hem glad över att ha hittat en fin fredagsgodis till min sambo för några veckor sedan. Han hade varit lite nere under dagen och jag tänkte att lite skumbananer med choklad skulle pigga upp honom. Han älskar skumgodis. Efter att ha nommat i sig en undrade han om de var vegan. Eh, öh, det glömde jag ju såklart kolla och givetvis var de inte det. Det är så lätt att missa tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Åh, jag hatar mjölk i smoothies just, av nån anledning. Jag äter ju mjölkprodukter annars. Dock kan jag tänka mig kokosmjölk i, tycker de mättar lite bättre då. Men aldrig att en ser det ute nånstans.

  För övrigt har du fått mig/oss att tänka igenom vår mat lite mer, och bli mer vegetariska, eh, ja, och mer medvetna iallafall, försöka tänka mer på säsong osv.

  Vet ej om jag tipsat om min favorit men gör det igen; http://lillamatderiven.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kokosmjölk är sjukt gott i! Har för övrigt en crush på allt med kokos!

   Åh, men vad glad jag blir, kul! Och tack för tipset, ska kolla in den bloggen genast!

   Radera