söndag 26 januari 2014

Söndagen i några bilder

Ok, fortsätter väl lite med dagboksbloggandet då.

Till förmiddagsmellis idag fick jag choklad-, banan- och kokossmoothie och Elly fick hallonsmoothie, som hon inte ville dricka. Jag skulle ta kort på våra smoothies, men då sa Elly att jag skulle ta kort på henne istället.
Efter lite bråk gick vi ut i polarkylan och lekte i en ganska ny lekpark i Slottsskogen. Av de få vuxna som var där var jag den enda som inte hade termobyxor.
När vi kom hem lagade jag mat och Elly gick mellan sitt slott (lektältet) och mitt hem (köket). Också tog hon av sig lite kläder, hämtade yogamattan och bad mig hämta paddan, för hon ville träna. Så yogade hon en liten stund i köket. Till lunch blev det Fry's strimlor i sås på imat, jordnötssmör och mango chutney och ris, broccoli och paprika. Alltså, de där strimlorna är helt galet goda, ungefär tusen gånger godare än vad kött är i grytor!
Till lunch fick vi sällskap av min syster, som var i stan för att göra intervjuernoch se filmer under filmfestivalen. Cilla försökte göra Elly till en mini-me, eller nåt.
Jag gav Cilla några Glossyboxprodukter (har sagt upp Glossybox eftersom jag inte vill ha en massa poo, plus att det var så mycket jag aldrig använde) och Elly blev väldigt avundsjuk, så jag sträckte till henne ett litet läppglans. Trodde jag. Det var förstås ett läppstift. När den här bilden togs skulle Elly bättra på läpparna lite efter att vi hade varit ute en sväng.
Sen målade hon mina läppar också. Med ganska bra precision faktiskt.
Innan läggdags tittade Elly på Dora utforskaren. I just det avsnittet hon såg spelades det marracas och andra instrumentet, så då gick Elly och hämtade sina instrument och satt med sömnig blick och spelade med.
 
Bra dag idag med! Och en annan grej som är bra är att den här lilla familjen om några dagar lämnar polarkylan och åker på charter till Lanzarote!
 

 

 

 

8 kommentarer:

 1. Ni ser ut att haft en mysig söndag :-)

  SvaraRadera
 2. Brukar också vara ensam om att vara termobyxelös i lekparken. Har tänkt att det kanske vore bra att skaffa ett par, eftersom att jag ändå gillar att sitta ner med Isak, men har inte kommit så långt i vuxenshoppingen än. Däremot har jag också sagt upp min glossybox. Känns som att det räcker med torrschampo och handcremer nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår var faktiskt första gången jag tänkte tanken. Och det var för att Elly sa att jag borde...
   De dör boxarna var roliga ett tag, men sen kändes det så onödigt att bara samla på sig en massa produkter.

   Radera
 3. Najs med semester!

  SvaraRadera
 4. Strimlorna, är det de som heter Strips beef style?

  Du har ju inspirerat oss nu till att lägga av med det fantasilösa slentrianätandet av kött och börja äta mer och mer vegetariskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis dem! Det är helt sinnes hur goda de är och det går fort att tillaga dem! Heja er!

   Radera