tisdag 21 januari 2014

Spenatpesto

Pesto är någonting som jag kommer att äta mycket framöver. Det är inte bara vansinnigt gott, utan även enkelt att göra, nyttigt och lätt att variera. Idag blev det en variant med spenat, nästa gång blir det en röd pesto med soltorkade tomater som bas. Peston äter jag helst med risnudlar eller zucchinispaghetti.

Spenatpeston gjorde jag så här
Färsk babyspenat
Olivolja
Vitlök
Tahini
Valnötter
Hasselnötter
Solrosfrön
Näringsjäst
La jag i en bunke och mixade med stavmixern. Klart!

 

6 kommentarer:

 1. Pesto med rucola är också 5/5!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag har bara testat basilika och grönkål innan, men ruccola låter ju inte dumt.

   Radera
 2. Ska definitivt provas någon dag, låter hur gått som helst!

  SvaraRadera
 3. Tahini är något jag aldrig kommer kunna äta, tyvärr. En liten gnutta Tahini i något och jag känner det direkt! Synd för det är ju väldigt användbart. (imorgon ska jag laga tofuf*iskpinnar och lägga upp på bloggen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd! Jag tycker att det både smakar gott och fyller bra i vissa rätter. Men fuskpinnar låter kul!

   Radera