fredag 17 januari 2014

Spinnerette

Igår och idag har inte varit några bra dagar. Jag har känt mig allmänt håglös och allt har bara känts så jobbigt, ni vet när det känns som värsta kraftansträngningen att plocka ur diskmaskinen. Jag har inte haft riktig lust att göra någonting alls och Elly och jag har, hrm, inte dragit jämnt om en så säger. MEN! Igår råkade jag av en slump hitta grym och aspeppig musik! Jag säger av en slump, för jag brukar inte följa Spotifys små tips ("du lyssnade på Joy Division, då gillar du nog The Smiths" *kränkt*), men när jag hade lyssnat på Hole dök det plötsligt upp en bild på en cool tjej, jag klickade (eftersom jag är svag för coola, färgglada tjejer) och fastnade direkt. Spinnerette visade sig vara Brody Dalles band, som hon bildade efter efter att The Distillers hade lösts upp. För en så där 8 år sen lyssnade jag en hel del på Distillers, men sen föll Brody Dalle visst i glömska för mig. Hur som helst är Spinnerette mindre punkiga, mer elektroniska och mer dansanta än Distillers, men typ lika tuffa. Och jag blir alltid överlycklig när jag hittar ny musik som jag faller för direkt, för det händer så sällan.

 

Kuriosa: första gången jag hörde Distillers var via en musikvideo på ZTV eller MTV. Jag trodde på riktigt att Brody Dalle var en utklädd/omstylad Courtney Love eftersom 1)Hole nyss hade lagt ner och 2) jag tyckte att deras röster var så lika.

 

4 kommentarer:

 1. Så nice att du hittade nåt som piggade upp dig! Och härligt att hitta ny musik - det händer ungefär ALDRIG nu för tiden i mitt liv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elle hur?! Nä, jag lyssnar nästan bara på gammal musik, men ibland är det kul att få in lite nytt!

   Radera
 2. Yay för att hitta ny musik. Det händer ju inte så ofta. Jag är rätt insnöad på "min" musik. Men jag lyssnar nu på Spinnerette och än så länge så är det bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tenderar också att snöa in på musik och lyssnar gärna på samma år efter år, men ibland är det skönt att få in lite nytt!

   Radera