tisdag 28 januari 2014

Stulna barnprylar och vintersportande

Igår och i natt snöade det ordentligt här i Göteborg. När vi gick till förskolan i morse hade trottoarerna varken blivit plogade nyligen eller grusade, så det var som upplagt för att ta pulkan, vilket det inte är så ofta. Det var bara det att Ellys pulka, trehjuling och regnskyddet till vagnen hade blivit stulna från källaren, så jag fick förklara för Elly att någon hade tagit hennes pulka, fast hen inte fick, så nu var pulkan borta. Alltså, jag tror att det värsta med att uppfostra ett barn är att behöva lära det att vissa människor gör saker som är fel, saker som gör andra ledsna. Det känns jobbigt att behöva säga att vi inte bara kan ställa vagnen nånstans när vi är ute, för att någon kanske tar den och det kommer att kännas fruktansvärt att så småningom behöva förklara att det finns människor som luras, är våldsamma och på andra sätt skadar andra. Det hade ju varit mycket finare att kunna berätta att alla människor är hjälpsamma och gör så gott de kan. Det känns också extra ruttet att någon stjäl från ett barn.

 

Hur som helst fick Elly en ny pulka. Jag är glad och tacksam över att vi kunde köpa en ny, utan att det blev ett stort hål i plånboken, för jag ville faktiskt inte att hon skulle behöva lida för att nån annan har varit dum. Men när hon sedan frågade om jag hade hittat en liten barncykel till henne också kände jag att det var läge att markera att en inte bara kan köpa allt en vill ha.

 

Också kom min pappa hit idag och lämnade Ellys julklappsskidor. Hon testade dem på gården, mycket glad och förväntansfull, men när hon hade tagit sig framåt ca 10 meter ville hon åka pulka istället.

 

7 kommentarer:

 1. Så ruttet att sno barngrejjer! Vet folk som blivit av med filtar och minikånken rätt ur barnvagnen också. Usch!

  SvaraRadera
 2. Men alltså åh! Så himla lågt att stjäla ett barns saker... Och fy fysiken, snart börjar de verkligen förstå att världen är sådär hård ibland (eller rätt ofta...).

  SvaraRadera
 3. Men hallå! Jag kunde kommentera! Hurra! Ville bara skriva det... :) Det lönar sig visst att försöka om och om och om igen!

  SvaraRadera
 4. Men åh vad ruttet med stulna grejer. Mina vänner blev bestulna på barnvagnen precis innan jul. Så jäkla illa.

  SvaraRadera
 5. Usch ja så tråkigt med folk som förstör för andra genom att ta deras grejer. Skönt att ni ändå kunde komma ut och leka i snön :-)

  SvaraRadera
 6. I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I don't know who you are but definitely you're going to a famous blogger
  if you are not already ;) Cheers!

  Here is my web page ... Frank Kern Videos

  SvaraRadera