torsdag 27 februari 2014

Äntligen lite träning!

Igår hade jag vilat från träning helt och hållet i en vecka, och bestämde mig för att det fick bara nog. Jag hostar fortfarande en hel del, men jag tänkte att så länge jag inte anstränger mig så hårt och framför allt, så länge jag inte kommer upp i puls för mycket, så är det nog lugnt. Så igår körde jag tre korta yogapass, såna där jätteenkla för nybörjare där en mest andas och sträcker på sig. Och herregud, vad skönt det var! Det kändes som om en massa spänningar släppte bara jag vred på mig lite och det knakade till ordentligt i ryggen flera gånger.

Idag tyckte jag att jag var redo för lite bodytoning, så jag körde ett pass med Tone it up. Det som är så bra med just den här träningen är att flera muskelgrupper engageras samtidigt. Det här passet har jag tränat en massa gånger och jag tänkte att det kunde vara bra för kroppen att få göra övningar som den känner igen, nu när jag har haft ett uppehåll. Och det gick väldigt bra, hade nog trott att jag skulle känna mig klenare!

(Här skrev jag en lång utläggning om för- och nackdelar med Tone it up, men appen gillar inte videoinslag, så den tog helt sonika bort det mesta jag hade skrivit i inlägget. Två gånger. Tre gånger. Sen tog jag bort videosarna och länkade bara istället. Så jag får skriva om det nån annan gång, för nu orkar jag inte)

Sen tränade jag lite yoga också. Ett lätt och behagligt pass som inte belastar, utan det är mest att bara andas och flyta med. Skönt!

 

7 kommentarer:

 1. Har du tips på var jag kAn hitta sådana där yogapass för nybörjare? Är feuktansvärt otränad och nyfiken på yoga men vill börja från scratch

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, skrev visst fel, se mitt svar nedan!

   Radera
 2. You Tube är en guldgruva! Sök bara på Tara stiles och leta bland hennes beginnerspass! De är lätta att hänga med i och hon är en väldigt behaglig instruktör!

  SvaraRadera
 3. åh..jag hatar ju att träna men yoga e gött men jag får inget gjort med Junie hemma hela tiden, hon är mest på mig. Ska jag göra plankan lägger hon sig antingen under eller på mig. Eller sätter foten på mig. Sån support.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt att träna med Elly, men det blir ju aldrig på samma sätt. Tränar alltid när hon har somnat på kvällen, då piggnar jag till efter nattningen också!

   Radera
 4. Visst är det skönt när en kommer igång igen efter ett litet uppehåll. Vad skönt att du inte tappat så mycket under veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag behöver verkligen min träning för att må bra! Idag körde jag lite hårdare igår utan att hosta ihjäl mig, så det gör framåt!

   Radera