lördag 22 februari 2014

Bränn BHn! Eller nåt...

Nu har jag bestämt mig! Ut med alla obekväma bh-ar med vassa bågar, krångliga knäppen, bakdelar som skär in i ryggen och kupor som ger tuttarna en form de egentligen inte har! När jag var preggo och tuttarna växte och när jag helammade och tuttarna var stora och mjölkstinna, då behövde jag en bh som gav bra stöd, men nu gör jag faktiskt inte det och då har jag ingen anledning att stänga in dem i vadderade kupor. När vi var på semester gick jag en hel del med bikiniöverdel istället för bh och det var så jäkla skönt att jag egentligen inte hade lust att börja med bh igen. Jag känner dock inte att vara utan bh helt och hållet, särskilt inte om jag går snabbt, eftersom det känns lite konstigt, så jag har kommit på det: bh-toppar! Såna jag hade innan jag började med bh över huvud taget, de är ju perfekta. Lätta, sköna, skär inte in, formar inte om och är smidiga att tvätta. Idag köpte jag en på Lindex, men jag ta gärna emot tips om var det finns bra bh-toppar, gärna med brottarrygg!

 

Så, nu ska jag jobba bort min inre högstadietjej som säger att jag måste ha en bh som rundar och helst förstorar en aning, för hon finns sorgligt nog kvar i mitt huvud, även om jag egentligen inte vill låtsas om henne.

 

(OBS! Det här inlägget är skrivet helt utifrån mig själv och jag förespråkar alltså inte att alla ska sluta med bh, utan tycker att alla ska göra det de tycker känns bäst)

 

32 kommentarer:

 1. Bloggen Popmorsa hade nyligen samma efterlysning och fick en massa kommentarer, det inlägget kan kanske hjälpa? http://nojesguiden.se/blogg/emelie-thoren/rev-en-vacker-drom

  SvaraRadera
 2. Mina tuttar e så små nu så att jag har kupor ser extremt löjligt ut, går mest utan. Funkar fint. Jag letar också efter fina toppar, är så trött på det du beskrev. Den där högstadietjejen. Hon har ju varit med oss sen just högstadiet då push-up kom. Tror knappast jag kommer strutta runt med en vadderad i Thailand så det var ett fint tips. Måste absolut finna! Och bra inlägg kära du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns att jag när jag skulle köpa bh brukade prova med tajt tröja över, för att se hur tuttarna såg ut. Så himla sorgligt att utseendet för så stor betydelse. I Thailand kan du ju gå med bikinitopp under linnet också! Här tänker jag att det kanske ser lite lusigt ut om knuten sticker fram i nacken mitt i vintern...

   Den här fanns i rosa, svart och vitt. Ville ha en svart, men den fanns inte i min storlek...

   Radera
  2. Damn it! Jag var ju på Lindex idag och köpte strumpbyxor! Tittade bort mot underkläderna för å se om det var ngt jag glömt men nej tänkte jag.
   Ja. Jag förstår precis vad du menar!
   Nu provar jag helst bh med en lös tröja, jag vill ju för satan inte se bh:n heller. Och de där bröstvårtorna som man tydligen ska skämmas över om de syns eller om de är styva så är man ju alltid kåt. Så är det. Alltid går jag omkring och är kåt när bröstvårtorna är styva..

   Ja, det blir nog mest bikinitopp. Det jag går med på sommaren också.
   Haha...ja, det finns ju alltid någon som stör sig på knuten även om inte du skulle göra det. Tycker den kan va lite jobbig i nacken ibland också.

   Radera
 3. Använder bara bh utan bygel numera. Den var ju supersnygg som du har på bilden! Lindex?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig, den dör bygeln är verkligen inte skön! Ja, Lindex, fanns i svart, vitt och ljusrosa.

   Radera
 4. Åh vad jag gillar dig. Har också den där jäkla högstadietjejen inombords. Fy fan. Jag tycker ju dessutom det är FINT med bh:ar, jag tycker liksom det ser vackert ut. Har inte riktigt den kroppen själv dock som får till de där formerna jag gillar så mycket. Detta gav mig lite pepp åt rätt håll känner jag. Hoppat på en utmaning om vegansk mars så din blogg kommer följas ännu mer flitigt än tidigare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad glad jag blev av din kommentar!
   Det är ju rött svårt att bryta invanda mönster av hur en ser på sin kropp, det blir sp lätt att en ser på den med andras, samhällets, ögon, att en liksom tappar bort sig själv lite.

   Kul med maten! Nu blir jag pepp på att posta mer mat här, har haft noll inspiration under dessa sjukdomstider!

   Radera
 5. Innan jag blev gravid igen hade jag också nästan bara mjukisbehåar. Så himla skönt! Nu har jag en rätt obekväm från Gina Tricot av alla ställen, som ger bra stöd, men det är bara nu, sen kommer jag nog återgå till mjukisvarianterna igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om jag var preggo hade jag velat ha mer stöd, då behövs det ju mer!

   Radera
 6. Den toppen ser mycket skön ut! Fin är den också.

  Har försökt med liknande, men tyvärr behöver jag mer stöd och det är svårt att hitta någonting som både är stadigt och ovadderat av någon konstig anledning! Varför skulle jag vilja trycka upp/ihop mina redan rejäla bröst? Jag tycker att min C-kupa är nog svår att få in snyggt i blusar, vill inte att det ska strama mellan knapparna så det blir glipor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det utgörs liksom från att vi alltid vill förändra utseendet på våra tuttar.

   Radera
 7. Bra skrivet! Hoppas några stycken som velat sluta med BH läser och tar mod till sig, tycker absolut inte att det ska behöva vara något tvång. Jag använder H&M's sport-BH:ar om jag har någonting överhuvudtaget: http://tinyurl.com/lnah44t

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nä, det är ju bara som om det är sp självklart att alla tjejer ska ha bh, det ingår liksom i "tjejkitet".

   Radera
 8. Åh vad jag blir avis! Verkar hur skönt som helst å slippa byglar å bh:ar som skaver. Alltid lika skönt om kvällen när man får befria tuttarna. Tyvärr skulle väl mina tuttar hänga å slänga nere vid naveln om jag försökte mig på samma... Avis va ordet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tror att såna här toppar håller upp rätt bra ändå!

   Radera
 9. Vilket sammanträffande! jag har också haft den här uppenbarelsen. Sen i somras har jag inte haft BH, bara liknande toppar. Sjukt att det tog sån tid att komma på det bara, som du skrev, att komma över den där tonårstjejen inom sig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu fattar jag inte varför jag har haft bh i alla dessa år!

   Radera
 10. Att sluta med bh är typ den skönaste jag gjort. Eller slutat har jag inte gjort, men använder just nu bara mina gamla amningsbhar som är mjuka & inte har någon bygel. Tröttnade på byglar & allt det obekväma skavet & trycket hela dagarna. Jag har 80G & har alltid trott att jag MÅSTE ha bh med bygel, men ärligt, det är skönare såhär & jag slipper ha ont.

  Dessutom har de ju fått en annan form nu när jag inte använder bh med så mycket stöd, vilket också känns befriande. Att gå emot idealet om att bröst ska vara toppiga, fasta, & sitta högt upp. Mina bröst gör ju liksom inte det, de är stora, tunga & hänger. Bäst är vad de är! Heja (alla) pattar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så grym!
   Och jag känner också att det är bra att gå emot idealet "kolla, jag anstränger mig inte för att få stora runda tuttar, fuck you!"

   Radera
 11. Jag har helst inte bh alls. Förutom när jag tänker att jag måste vara anständig på något vis? Men det blir jag också lite irriterad av, att det ska vara värsta grejen att bröstvårtan råjar skymta lite?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Bröstvårtor har ju alla (nästan)!

   Radera
 12. Ja! Jag använder också bara BH-toppar eller mjuka BH-ar utan byglar. Med A-kupa känns det inte riktigt befogat att ha värsta special-BH-arna (som dessutom är mycket mer obekväma). Heja!

  SvaraRadera
 13. Jag älskar sådana, så himla sköna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste köpa upp ett ordentligt lager!

   Radera
 14. Jag har en av samma typ som du har på bilden och den är så himla skön. Jag har faktiskt också funderat på att sluta med de vadderade som jag har, för det är ju så mycket mer bekvämt med en top bara. Jag tittade på den du har på Lindex när jag var i Sverige, men jag köpte inte. Hm, dumt tycker jag nu. Vad de också hade på Lindex var en bikinitop som var vadderad. Med ungefär 4 cm vaddering. Eh, hur tänker de egentligen?

  SvaraRadera
 15. Ja! Mjuka BH-toppar! Efter graviditeten kände jag att det var det jag ville ha nu. Fick ett helt annat förhållande till brösten. Mer avslappnat kanske. Och definitivt känslan av att andra ska skita i mina bröst, om de är runda eller inte, stora eller små eller om bröstvårtorna syns eller inte. "Ja, de är där. Skit i det du!"
  Köpte en liknande som den du har på bilden på KappAhl. Kan rekommenderas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för tipset!
   Och ja, mina tuttar har liksom fått ett helt annat värde nu, så nu kan de gott fp chilla och ha det bra!

   Radera
 16. www.vitabra.se där finns det BH som är sköna!

  SvaraRadera