söndag 23 februari 2014

Dölja dofter

När vi var på semester insåg vi tidigt att det skulle bli mycket glass och därmed mycket kladd under de kommande dagarna. Så vi köpte ett paket tvättservetter och gick ut på promenad. Efter en stund satte vi oss på en bänk längs strandpromenaden och Elly åt en glass. När hon var klar fick hon torka av sig, och plötsligt utbrast jag till Niklas "alltså, vissa tanter borde lära sig att inte använda en hel parfymflaska åt gången! Känner du? Det luktar fortfarande, trots att de där tanterna som gick förbi nyss är typ 20 meter bort!" Sen trillade poletten ner och jag fattade att tantparfymdoften kom från oss, eller närmare bestämt från Ellys tvättservetter. Barn ska tydligen lukta parfym, och inte barn på Kanarieöarna.

 

En morgon på semestern fick jag mens, en hel vecka för tidigt (WTF kroppen???). Eftersom min mensen aldrig någonsin kommer tidigt för mig hade jag förstås inte tagit med min menskopp, så jag fick proppa trosorna fulla med toapapper tills affären på hotellet öppnade ett par timmar senare. Jag köpte ett paket OB och ett paket bindor. På kvällen när jag skulle använda en binda kände jag att den luktade parfym när jag tog den ur plasten. Inte lika starkt som tvättservetterna, men det gick inte att missa doften. Och det kändes ganska sorgligt att mens uppenbarligen ses som så äckligt att bindorna parfymeras så att det ska lukta mindre mens från fittan. När jag kom hem blev det ett väldigt kärt återseende med menskoppen, för nu när jag har vant mig vid den kändes de där tampongerna verkligen inte så roliga att använda och jag luktar faktiskt hellre lite mens än har parfym mot snippan, för det om något känns inte fräscht.

 

7 kommentarer:

 1. Åh, PRECIS så är det i Colombia också… Det är ett gissel att få tag på tvättservetter som bara luktar svagt (för att inte tala om inte alls).

  Här finns ju även barnparfym...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch! Det är en sådan trist syn på barn och på kroppen tycker jag, att allt måste vara så fräscht.

   Radera
  2. Verkligen! Det här är dock snäppet värre:
   http://colombialiv.blogspot.com/2012/05/apropa-kulturkrockar-i-barnuppfostran.html

   Radera
 2. Fy, det där är läskigt tycker jag också. Parfymerade bindor, wtf? Hade jag aldrig hört talas om. Blä. Men absolut värst är ändå att man gör så mot barnen. Urk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller aldrig hört talas om det, blev helt förvånad när jag kände doften!

   Radera
 3. Mä. Parfyrmerade våtservetter e bra äckligt ändå.
  Använder bara tampong och trosskydd nu för tiden, de är ju inte parfyrmerade iaf.
  Menskoppen har jag tittat på men jag svimmar ju nästan när jag ska använda tampong så jag tror inte det är något för mig.. :/

  SvaraRadera
 4. En del saker kommer jag aldrig att förstå mig på. Parfymerade tamponger, bindor och toapapper är såna saker.

  SvaraRadera