torsdag 13 februari 2014

Familjerelationer i ett barns värld

"A bor med F"

"Ja, de är syskon"

"Men D har inte någon, varför inte?"

"Det är många som inte har några syskon, det har ju inte du heller"

"Men jag har mina mormor och morfar, som ÄR mina syskon"

 

"Du är min storebror"

"Jag är din mamma"

"Du är min mamma Å min storebror"

 

Jag tycker att det här är så fint. Tänker att det gärna hade kunnat få vara så här, att definitionerna av olika relationer hade kunnat vara mindre rigida, lite mera flytande. Att en kunde välja själv vem en vill kalla för bror eller mormor, eller själv fylla dessa ord med mening.

 

Ibland är barn klokast.

7 kommentarer:

 1. Kaja säger att hon är vuxen och flicka. Och mamma är flicka och Pilon är flicka och pappa är flicka. Hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är flicka och Niklas är gubbe!

   Radera
 2. Ja det är sååå roligt. Jag är Björns och Dexters fru, Dexter är Björns mamma och jag är Dexters barn och fru. Och när Dexter blir tre ska han bli en tjej. Som når ända upp till taket.

  SvaraRadera
 3. Men underbara unge! Och ja, det vore ju fantastiskt om man själv kunde få bestämma!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar tanken att en själv kan få bestämma lie mer vem som en vill ha som familj/släkt. Som när en bloggare jag läser skrev att hon och hennes man skulle umgås med vänsläktingar. De var ju både vänner och släktingar för det betyder ju inte att bara för att det är släkt är de vänner.

  Hejja Elly!

  SvaraRadera
 5. Men vad fint! Heja barnen som inte är så himla låsta i normer.

  SvaraRadera