måndag 3 mars 2014

Lanzarote IV - mat

När jag tog beslutet att helt och hållet gå över till vegansk kost hade jag ett undantag i huvudet: semestern. Eftersom jag hade varit på Lanzarote en gång innan hade jag ju ett hum om hurdan mat jag kunde förvänta mig, och jag tvivlade på att jag skulle kunna äta helt veganskt och samtidigt bli mätt och må bra, så jag var inställd på att äta vegetariskt. Och det gjorde jag. Vi hade ju all inclusive och det var buffé tre gånger om dagen. Det fanns mycket att välja på på bufféerna, men det fanns inte mycket veganskt. Det var väl i så fall ris, frukt och lite grönsaker. Pastan var indränkt i smör, salladerna innehöll oftast kött. Det är säkert, det fanns liksom ofta fina, matiga sallader med linser eller kikärtor, men det var alltid skinka eller korv i dem.
 
Eftersom jag hade varit inställd på att äta mjölkprodukter och ägg kändes det inte så konstigt. Sen hade jag ju bara ätit veganskt i en månad också, det hade väl varit annorlunda om jag hade ätit strikt veganskt i några år. Jag tycker heller inte att det är hela världen om jag gör undantag när jag är på semester, utan det viktigaste är vad jag lagar och äter under den största delen av året. Jag skulle dock inte kunna tänka mig att äta kött på semestern, det känns helt främmande nu.
 
Jag åt mycket god mat under den där veckan, men de sista dagarna började jag längta efter hemlagad veganmat. Buffé är liksom kul under några dagar, sen börjar det lätt kännas lite slafsigt. Jag kan dock sakna att få churros till frukost och buffé är smidigt när en har barn, eftersom det alltid finns något de kan äta.
 
 

 

1 kommentar:

  1. Ja, det där med semester är ju alltid lite problematiskt vet jag. Det klart att det går att äta veganskt men hur kul blir det med lite ris, frukt och grönsaker bara. Konstigt att de hade kött i salladerna. En kan ju tycka att det vore bättre att en får välja till köttet en vill ha. Jag hade inte velat ha korv i min sallad även om jag åt kött. Efter ett tag längtade jag verkligen också efter hemlagat efter vår semester i somras.

    SvaraRadera