onsdag 5 mars 2014

Läskiga saker med att börja jobba

Hur mycket jag än ser fram emot att börja på mitt nya jobb, så finns det ju vissa saker som känns lite läskiga. Som att Elly kommer att gå längre dagar på förskolan, att vi inte kommer att ha våra långa frukostar tillsammans längre och att vi kommer att få mindre tid tillsammans. Sen kommer det bli svårare att få ihop det där livspusslet, för när jag är hemma och pluggar hinner jag ju med att t ex tvätta och städa lite på dagarna, så det kommer bli svårare att hinna med allt när Niklas är borta. Jag kommer även att få mindre tid med Niklas. Eftersom jag inte har jobbat på tre år kommer jag säkert att känna mig ringrostig när jag sätter igång. Eftersom jag pluggar är ju min teoretiska kunskap färsk, men det är en annan sak att använda mig av den. Jag behöver även uppdatera mig på vad som har hänt inom organisationen och så. Sen har vi bilkörningen. Jag tog körkort för fyra år sen, men har inte kört på över tre år. Hur mycket jag än tänker efter kan jag inte komma på vilken pedal som är gasen och vilken som är bromsen och alla de där trafikreglerna jag tragglade har nog fallit bort. Det får bli lite övningskörning nästa gång jag är i Småland. Till sist så är det stressen. Jag har blivit ganska stresskänslig de senaste åren. Det krävs liksom inte så mycket för att jag ska få känslan av att tillvaron är övermäktig, att det är för mycket runt mig, för mycket som ska göras och att jag inte mäktar med. Men alltså, jag kommer väl in i det. Det får gå. För det ska bli bra det här.

 

9 kommentarer:

 1. Jag känner verkligen igen mig i det där med stresskänsligheten. Men jag har varvat säsongsjobb och arbetslöshet/föräldraledighet i snart fyra år (två säsonger) och har slagits av att det är mycket lättare att hantera stressen på jobbet sedan jag fick barn. Vad som än händer (nästan) så känner jag bara "men fuck you, jag har världens bästa unge hemma, det här skiter jag i" ungefär. Sedan så beror det så klart på vad man har för jobb, men för mig har det varit jobbigare med stressen när jag inte jobbat. Hushållsarbetet är också lättare att tagga ner med då. Tycker jag.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det blir så för mig med, märker ju att jag inte stressar upp mig/ går igång på saker och ting lika lätt/ofta som jag gjorde förr.

   Radera
 2. Men åh, förstår att du är lite orolig - det är inte konstigt med stora förändringar i antågande. Men det KOMMER ju gå bra! Såklart!

  SvaraRadera
 3. Fattar. Jag slår bakut så fort jag har för många saker på gång samtidigt. Avbokar hälften och känner mig typ ... sjuk. Men det kommer bli skitbra och jag lovar att dina fötter minns hur man kör när du sätter dig i bilen. Tror att det är lite som att cykla. Och grattis till jobbet! Spännande när det händer grejer i livet. När det liksom tar ett skutt framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hatar att jag blir sån, vill liksom inte gå runt och känna mig skör.

   Radera
 4. Jag tror att det kommer att gå jättebra med jobbet. Jag förstår att det känns jobbigt, men jag tror att när ni väl fått flyt i det så blir det bra alltihop.

  SvaraRadera
 5. Klart du kommer in i det! Det kommer att bli toppen tror jag. Och såklart lite stressigt i början.

  SvaraRadera
 6. Men HUR har jag kunnat missa detta? GRATTIS till jobbet! :-)

  Och du kommer att fixa det finfint, det är jag säker på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK!
   Ja, det kommer jag säkert, men det känns just nu så himla stort!

   Radera