torsdag 13 februari 2014

Plugga och vabba änna

Att vara student och att ha ett sjukt barn är ingen bra kombination. En skulle ju kunna tro att det går för sig att sitta och plugga medan febrigt barn tittar på barnprogram, men så funkar det inte här. Som tur var kom svärmor till undsättning idag, så att jag kunde komma iväg och plugga några timmar. Jag gick till det lokala biblioteket där det finns läsplatser på översta våningen, under snedtaket som har bjälkar och små fönster som regnet smattrar mot så där mysigt. Så jag pluggade, drack kaffe och hemmagjord smoothie och tog selfies på toan. (Jag älskar selfies, både att ta egna och att titta på andras, både snyggselfies, spexselfies och eh, se-ut-som-vanligt-selfies).

När magen började kurra gick jag till Two little birds på 2:a Lång och åt en supergod lunchmacka med tofu och röd pesto. Det där stället är så fint! Som ett mysigt vardagsrum där ingenting egentligen passar ihop. Dessutom har de veganska semlor (som jag ska prova en annan dag).

Sen gick jag till Bokskåpet och köpte mig en penna, eftersom jag hade råkat gå hemifrån utan en. När Lisa Kristin visade Muminskrivböcker på Instagram tidigare idag kände jag plötsligt ett stort behov av att börja skriva någon form av dagbok, och när jag såg den här med Bambi på såg jag det som ett tecken på att det bara var att sätta igång. Sen gick jag till biblioteket igen och pluggandet som hade gått så bra tidigare gick alldeles trögt. Så trögt att jag plötsligt satt och skrev små dikter i min nya skrivbok istället. Pretentiösa och jävliga blev dem också. Tänkte att jag skulle lägga ner den jobbiga boken för dagen och gå över till att läsa en artikel istället, men då funkade inte tidskriftens server, så då gick jag hem. Och kom hem till ett barn som var febrigt igen. Så VAB i morgon också! Tack och lov att min mamma och min syster kommer hit i helgen så att jag kan plugga lite då. Också ska jag iväg på ett möte i morgon, ett möte som förhoppningsvis leder till en bra grej!

 

6 kommentarer:

 1. Det där med selfies alltså! Det är på något vis så spännande att se hur en ser ut, så där liksom utifrån. Skammen om någon skulle gå igenom galleriet på surfplattan.... Den har vändbar kamera. Det har inte min mobil och det är kanske tur...:-)

  Underbar skrivbok och krya till Elly!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag älskar också selfies! När folk bjuder på en bit av sig själva, fin eller ful eller spexig eller rolig eller vad som, det är så himla fint.

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk bok! Man blir ju kreativ bara man ser den! Caféet låter underbart, det med,

  SvaraRadera
 4. Selfies är ju roliga :)

  Vad tråkigt att hon inte blir frisk. Men vad skönt att mamma och syster kan hjälpa till lite i helgen.

  Alltså, vegansemla låter ju skitbra. Jag skulle gärna testa en jag med. Och de där muminskrivböckerna skulle jag också vilja ha.

  Jag kom att tänka på dig när jag åt frukost i morse (bara för att jag åt over night oats) och undrade hur det gick att äta vegan på resan? Jag tycker alltid att det är så svårt när en reser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, det kommer ett inlägg om maten på resan. Snart! Men jag kan ju säga att jag åt vegetariskt...

   Radera
 5. Hahaha..och jag hatar dem. ;) Men fasen, vad gött! Jag gillar ju dina selfies oavsett så det spelar ju ingen roll.
  Var gång jag ser en bambi så tänker jag osökt på dig. As always. Och shit så mysigt biblioteket låter. När jag var tonåring så skolkade jag mycket..gick dock till biblioteket. Det var vad mitt skolk gick ut på. Min trygga hamn liksom. Krya på lilla Ellyhjärtat, väldigt många som är febriga nu. Kram! <3

  SvaraRadera