måndag 17 februari 2014

VAB-gnäll

Ok, NU fattar jag varför folk klagar på att de måste vabba. När jag var föräldraledig såg jag fram emot att vabba. Det verkade ju vara värsta mysiga grejen att ta en oplanerad paus från jobbet för att få hänga med sin lilla unge ett par dagar. Och i onsdags, första dagen Elly var hemma, då kändes det mysigt. Men sen, när hon var hemma torsdag, fredag, piggnade till lite i helgen för att åter bli sämre, ja, där nånstans tröttnade jag. Jag kan inte ringa in en vikarie som pluggar åt mig, jag får inget skolarbete gjort när Elly är med och när hon har somnat på kvällarna sover hon oroligt och vaknar flera gånger. Det är inte lätt att göra nåt annat heller, för om hon inte får sitta i min famn i soffan vill hon bli buren hela tiden, även när jag kissar. Också blir jag orolig när hon inte blir bra och tror att Elly ska få öroninflammation/lunginflammation/UVI eller nåt annat sköj.

 

Jag är dock väldigt glad över att både min mamma och Ellys farmor kan ställa upp och passa Elly, så jag inte hamnar ännu mer efter i skolan. Det kunde ju ha varit så att jag var ensamstående på heltid och inte hade någon som kunde hjälpa till. Eller att jag jobbade, var lågavlönad och några dagars VAB innebar att vi fick det knapert nästa månad.

 

(Jag måste tydligen lägga till en positiv aspekt till allt som är negativt för tillfället, men jag är inne i en period då jag tänker mycket på mina privilegier och min position i samhället genom att jag tillhör den vita medelklassen, vilket gör att jag hela tiden tänker på hur andra har det. Vilket gör mig mer ödmjuk.)

 

Just det, glömde berätta att jag har börjat få ont i halsen, så i natt kommer vi väl att hosta ikapp, Elly och jag.

13 kommentarer:

 1. Ja, att vabba från verkar ju mysigt, få en liten paus. Men om man pluggar blir det ju bara stressigt. Jag var hemma med ines idag och förmodligen imorgon, tänker bara på allt jag missar... Krya på er! /Petra (från bokcirkeln alltså).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! En missar ju så jäkla mycket på bara en dag. Dessutom missade jag fyra skoldagar när vi var å semester, sånt som jag skulle ta igen förra veckan och det gick ju så där...

   Radera
 2. Krya på er, fint att orka tänka på det positiva i livet ändå :-)

  SvaraRadera
 3. Men eller hur! Känner igen det där så väl. Särskilt om barnet i fråga dessutom inte är särskilt sjukt, typ hostat lite för mycket i sömnen bara så att man ville säkra upp. Då händer det att jag fuskar och åker till ett köpcentrum, barnet med ipad i vsgnen (samma som soffan hemma typ...) och jag hinner få lite lyxig vardagsstimulans jag aldrig hinner annars. Och så känner jag mig lika delar roligt riotig och knäppt felprioriterande. Men barnet brukar vara nöjt... well.

  Det andra vabandet du beskriver är klart värre. Krya på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag hade nog gjort likadant om Elly var bättre, men hon har mestadels varit så pass dålig att hon bara har velat vara stilla...

   Radera
 4. Jag förstår. I söndags var jag inne precis hela dagen eftersom jag dels höll på att packa upp och dels var ena hjulet på vagnen trasigt och jag blev helt seg och mosig i huvudet på kvällen... Tänker detta i flera dagar samt att jag har andra hemma som kan ta henne nu till då ( hennes pappa var inte hemma så mycket just i söndags)

  Tackar för smoothis tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fy, jag blir så rastlös och på dåligt humör om jag inte kommer ut!

   Radera
 5. Förstår precis vad du menar. När jag som nu är hemma och bara väntar på att få dra iväg så är det väldigt svårt att få något som helst gjort. Hoppas ni blir friska nu! Och du, ett tips är att skaffa en nässkölj! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fy, jag hade varit odräglig om jag ar du, haha!

   Radera
 6. Åh det där gillar jag, att lägga till något positivt. Jag är nog dålig på att uttrycka det men jag tänker också mycket på hur bra jag har det och hur tacksam jag är över det.
  Ändå gnäller jag, men jag tror nog gnällandet till viss del ökar med hur bra man har det. Lyxgrej liksom, själva gnällandet.

  SvaraRadera