tisdag 25 mars 2014

Cykelotur

Idag skulle jag provcykla till mitt jobb. Jag är kanske lite neurotiskt lagd, men jag har så dåligt lokalsinne att jag ville testa cykelvägen en gång innan det är skarpt läge så att säga, så jag inte bara cyklar på och råkar hamna på Hisingen på tisdag morgon (höhö). Igår slet jag som ett djur för att få luft i däcken eftersom cykeln har stått hela vintern och jag höjde sadeln och funderade till och med på att smörja kedjan. Men när jag skulle cykla iväg idag märkte jag att all luft i framdäcket var borta, så jag fick lämna in cykeln hos närmaste cykelfixare och planera om dagen.

 

Som tur var kunde jag hämta cykeln redan idag, så när jag hade hämtat Elly på föris gick vi till cykelfixaren och Elly var så pepp på att åka cykel. När vi gav oss iväg mot simskolan ropade Elly "fortare, kör fortare mamma!" och det hade jag gärna gjort om det bara hade varit ordentligt med luft i bakdäcket. Men jag cyklade på så gott det gick. När vi började närma oss vårt mål märkte jag att luften var borta nästan helt, så jag tog sikte på en annan cykelfixare. Precis när jag hade tagit det beslutet knäppte det till i växlarna och efter det var det som att cykla på ettan. Cykeln lämnades in, cykelfixaren suckade, liksom den förra, över hur i allsin dar hen skulle hinna med alla cyklar, och Elly och jag fick gå den sista biten till simskolan.

 

Jag räknar kallt med att få punka på tisdag morgon.

3 kommentarer:

  1. Haha, jag är nog också lite neurotisk, för jag vill gärna testa allt innan skarpt läge. Var ska jag svänga av, hur lång tid tar det från A till B, etc. Litar inte på gps och andra moderna påfund heller :)

    SvaraRadera
  2. Men vilken otur! Det låter som att en ny cykel vore en bra idé. Eller det kanske funkar med en ordentlig genomgång.

    SvaraRadera