lördag 15 mars 2014

Jag hänger inte med

För en och en halv vecka sen slutade hon amma, för två nätter sen hade hon barnvakt över natten för första gången och ikväll somnade hon själv i sängen (alltså dubbelsängen) för första gången* någonsin. Elly låg bara och tjatade och bökade, trots att hon var jättetrött, när hon skulle somna. Jag märkte att jag började bli irriterad och frågade om hon ville att jag skulle gå ut så hon fick somna själv och det ville hon. Jag pussade henne, sa god natt och sa att jag kommer tillbaka om några minuter. Jag hade ju trott att hon skulle komma upp, men när jag gick in efter 2-3 minuter låtsassov hon och efter ytterligare några minuter sov hon. Snart packar hon väl den där nya resväskan och åker själv till Småland.

 

* att Elly ska kunna somna själv är ingenting som vi har eftersträvat, utan vi nattar henne gärna, så jag ser alltså inte det här som en stor vinst (även om BVC förmodligen skulle haj fajva), utan är bara förvånad. Plus att det känns som om hon är ungefär sju år nu

 

7 kommentarer:

 1. Haha, åker själv till Småland :)

  Men det känns som att hon är inne i en växasnabbtfas eller nåt. Bra att hon kan somna själv ändå. Även om ni gärna nattar henne så är det ju bra menar jag att hon kan det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör snabbt framåt nu och det är väl både roligt och läskigt för alla inblandade!

   Radera
 2. Jag är lite nyfiken på hur er nattning går till. Brukade Elly tutta till sömns förut förresten? Med Mathias somnar han ibland medan han läser men kan inte se hur han skulle somna med mig utan tutten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När N är hemma nattar vi Elly tillsammans. Vi ligger alla tre i dubbelsängen med Elly i mitten och sjunger och/eller läser sagor och myser. Innan hon slutade tutta brukade hon tutta en liten stund när vi precis lagt oss, men sen tog hon nappen. Det var (med några få undantag) länge sedan hon tuttade sig till sömns. Det var väl lite därför det inte blev så svårt att sluta tutta heller, hon gjorde det så pass lite, oftast bara ett par minuter åt gången.

   Radera
 3. Tycker det är en mysig stund att natta Kakan. Kanske han skulle kunna somna själv men jag vill inte att det ska hända riktigt än. Han har inte fyllt 3 år än och det känns som jag vill ha kvar den här rutinen ett tag till.

  Lite tudelat är det att han kommer upp till oss varje natt. Tiden varierar men när han vaknar så kommer han till oss på övervåningen. Mysigt för det mesta men ibland får man själv inte en blund i ögonen pga av allt bökande. Eller så får man plötsligt en spark i halsen som jag fick härom natten :) Not så skönt.
  Vill att han ska sova i sin säng hela natten och somna om där själv om han vaknar. Tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nattningen är supermysig och jag fortsätter gärna med den i några år till! Efter den kvällen har inte Ellys velat somna själv igen :)

   Jag är nog inte rätt person att svara på din fråga eftersom Elly sover hos oss. Vi nattar henne i vår säng och hon sover mellan oss, hon har alltid gjort det. Elly har en egen säng i sitt rum och vi har sagt att hon får sova i den om/ när hon vill. Grejen är att hon stör inte oss på nätterna, så det är inga problem att hon ligger hos oss. Om hon hade stört vår sömn för mycket hade vi väl fått påskynda att hon sov i egen säng, men nu har vi ingen anledning.

   Radera
  2. Förresten, var sover lillebror? Sover han i ert rum? Isf kanske det är lite därför som Kakan vill sova hos er? Har ni möjlighet att lägga ut en madrass på golvet i ert rum, och se om han kan sova på den när han kommer in till er på natten? Förlåt, jag kan inte låta bli att komma med tips ändå!

   Radera