lördag 15 mars 2014

Att konferensa

Jag var ju i Varberg på uppstartsdagar med mitt nya jobb och det var grymt. Mina blivande kolleger är kompetenta, erfarna och kamratliga, så jag ser verkligen fram emot att jobba med dem. Under de två dagarna i Varberg jobbade vi väldigt fokuserat med hur vi ska arbeta framöver, men eftersom jag inte vill skriva så mycket om jobbet här på bloggen tänker jag mest blogga om all god mat jag åt.

Jag ringde till spa/konferensstället en vecka innan vi skulle dit och frågade om det gick att få veganmat. Visst, inga problem! Första dagen fick jag pizzasnurror och smoothie till förmiddagsfika. Till lunch var det buffé och jag frågade om den vegetariska varmrätten innehöll mjölk och fick till svar "åh, är du veganen? Nej, men du ska ju få en egen varmrätt förstås! Vill du ha den nu direkt? Äter du nötter? Jag har nämligen bakat en kladdkaka till dig till eftermiddagsfikat" Så jag fick en varmrätt, en gryta som innehöll de godaste linserna jag har smakat.

Kladdkakan till eftermiddagsfikat var verkligen inte fy skam den heller.

Efter ett par timmar i spat gjorde jag mig i ordning och drack sedan ett glas rödvin tillsammans med de andra innan det var dags för middag. Eller supé som det hette, ty vi var på ett ganska snofsigt ställe.

Det här var min meny. Den var faktiskt vegansk och inte "vegansk".

Så här såg maten ut:

Godast var sparrisen, ostronskivlingen och sorbeten, men allt var riktigt, riktigt gott. Och framför allt så var det roligt att få äta riktigt lyxig och fin veganmat.

På kvällen hade jag lite svårt att somna. Jag saknade Elly och det kändes så tomt. Jag slumrade till och vaknade ett par gånger innan jag somnade ordentligt. Sen vaknade jag mitt i natten av ett ljussken, som visade sig vara TVn som hade gått igång av sig själv. Som tur var somnade jag om och sen sov jag till 6:45. Jag funderade på att gymma lite innan frukosten, men bestämde mig för att ligga och dra mig istället.

Jag kände mig ganska trött på morgonen, så jag drack spirulinadryck, energishot och kaffe till frukosten.

Till lunch fick jag en jättegod gryta med mathavre, inkokt äpple och blandande grönsaker. På eftermiddagen fick jag en matmuffin och en smoothie som var så god att jag stönade högt av välbehag när den smekte smaklökarna. Jag gillade även den lilla skylten, eftersom jag är en ganska reserverad person, åtminstone i vissa sammanhang, som råkar vara vegan.

En bra grej med konferensen var att det fanns pilatesbollar i vårt konferensrum. Jag brukar ha svårt för att sitta still länge och får träsmak i röven ganska lätt, så jag satt på en boll nästan hela tiden. Det var förvånansvärt lätt att sitta rak i ryggen och det blev aldrig svårt att sitta still eftersom jag kunde sitta och småstudsa lite hela tiden.

 

Här hemma hade det gått bra! Elly hade frågat när jag kommer hem ett par gånger och hade nöjt sig med svaret hon fick. Hon hade somnat bra på kvällen och vaknat till en gång på natten och haft lite ont i benet, men somnat om efter en liten stund. Puh!

 

14 kommentarer:

 1. Vad fint att de fixade så lyrrig mat till den reserverade veganen. Har hört att det inte är så lätt alla gånger, typ att det bara serveras tråkig pastasallad. Och himla snygg klänning den där gråa du!
  Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst var det en sån klänning du hade när vi var ute?

   Radera
  2. Det var det! Jag tror vi båda handlar en del på monki...

   Radera
  3. När jag tänker efter köper jag kläder typ där och på H&M...

   Radera
 2. Ser riktigt mumsigt ut! Gillar de där pilatesbollarna, hade en sån på jobbet ett tag, riktigt bra för ryggen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna vilja ha en på jobbet!

   Radera
 3. Vad härligt att allt gått bra och att det flöt så lugnt så man slipper matkrångel och annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev positivt överraskad!

   Radera
 4. Vilken bra konferens det verkar ha varit. Och det grundar jag helt på maten för om den inte är bra är det per automatik en dålig konferens enligt mig. Och Varberg är ju så otroligt vackert när det inte är vinter och snöslask och storm.

  Så bra att de hade koll och kunde laga veganmat också, det känns som att det är många som inte förstår och bara gör tråkiga saker som en sallad. Ostronskivlingen låter fantastiskt god.

  Jäkligt smart med pilatesbollar på en konferens. Jag hatar att sitta still på en stol hela dagen och jag somnar nästan av tråkighet även om det är en skitintressant konferens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkade faktiskt som om de tyckte det var kul att få laga och baka veganskt! Jag blev väldigt positivt överraskad. Det kändes så lyxigt att få riktigt fin veganmat! Och ja, bollen var en riktig hit!

   Radera
 5. Lyxigt! Skönt att de hade koll och tog maten på allvar.
  Pilatesboll funderar jag på att skaffa, en kollega visade mig ryggstärkande övningar som är bra vid foglossning och så kan jag ju ha den att sitta på i stället för att säcka ihop i soffan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat på att köpa hem en, men det är bara det att de tar sån plats! Men det finns ju en massa bra övningar att göra på dem!

   Radera
 6. Får jag fråga var i varberg? vill åka på spa men har tvekat just pga maten, tråkigt att lägga ut massa pengar och sen få sämre mat än de som äter djur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Det var på Varbergs kurort. Maten var verkligen super och det kändes upplyftande att de verkligen la ner tid på veganmaten!

   Radera