tisdag 11 mars 2014

Lanzarote - utflykten

Det är nu över en månad sen vi kom hem från semestern, men det slog mig att jag inte har berättat om den dagen då vi inte bara latade oss vid poolen/stranden, utan faktiskt gav oss iväg på en utflykt, so here we go.

Det första stoppet på utflykten var vid kamelerna. Vi fick rida en liten tur och det var nog det bästa på hela resan. Det gungade så skönt och det var häftigt att ta sig runt i det karga, men vackra landskapet.

Sen åkte vi till ett ställe där det visades experiment på vulkaner, men Elly och jag missade det eftersom Elly var tvungen att gå på toa.

Efter det tog vår stora, skrangliga buss oss på en lång tur på en liten, liten snirklig väg genom nationalparken Timanfaya. Hela området såg ut som ett månlandskap efter en rad vulkanutbrott på 1700-talet och det var verkligen en upplevelse, även om jag var rädd att bussen skulle köra av vägen.

Till sist åkte vi till en vingård där vi fick prova ett jättegott vitt vin och vi fick även en demonstration av hur de planterar vinrankor i den asktäckta jorden.

 

Det blev visst många bilder nu, men jag kan inte låta bli då jag älskar landskapet på Lanzarote med alla vulkaner och den torra marken med palmer som sticker upp här och var.

 

1 kommentar:

  1. Meh, jag skrev nyss en lång kommentar som bara försvann. Morr.

    Men, det ser ut som att det var en mysig utflykt. Vad säger Elly om kamelerna? Jag red på en dromedar när jag var i Israel för en herrans massa år sedan. Jag tyckte att det var lite läskigt att vara så högt uppe när det gungade så. Och när den reste sig gjorde den det med bakbenen först så det kändes som att jag skulle ramla framåt. Men roligt att ha gjort det.

    Känner du inte att du skulle vilja flytta till ett varmare land när du är på semester så där? Jag vill alltid det när jag är i ett soligt land.

    SvaraRadera