måndag 24 mars 2014

Mellisbollar

Jag äter oftast två mellanmål varje dag. Ibland blir det bara frukt, men många gånger vill jag ha nåt som mättar lite mer. Idag gjorde jag två sorters bollar, som jag sedan frös in för att kunna ta med till jobbet nästa vecka. Bollarna är enkla att göra, goda och är ganska maffiga för att vara små munsbitar.
Proteinbollar
1 dl havregryn
3 msk jordnötssmör
2 msk hampapulver
1/2 dl sojamjölk
1 msk chiafrön
 
Jag hade tagit fram stavmixern, men behövde inne använda den, utan det var bara att blanda ihop allt ordentligt och forma bollar.

 

Chokladbollar

De andra bollarna är lite svårare att skriva recept på, för jag hällde bara i lite allt möjligt som jag fick syn på, men ungefär så här:

1 dl cashewnötter

1/2 dl hampafrön

3 msk kakao

2 msk kokosolja

5 dadlar

1/2 dl kokosmjöl

Jag stavmixade ihop allt, formade bollar och rullade dem i lakritspulver. Alltså, choklad + lakrits = kärlek!

När Elly och jag kom hem från förskolan, där jag hoppade in och var "mammafröken" i några timmar, blev jag påmind om att jag hade lovat Elly att vi skulle göra chokladbollar. Så det var bara att ta fram stavmixern igen och mixa ihop havregryn, kakao, dadlar, kokosolja och jordnötter.

4 kommentarer:

 1. Ska göra såna där någon dag tror jag, så bra att ha hemma och så mycket lättare att ta en sån till fikat istället för att råka ta något mer onyttigt, som jag ofta gör… :) Så kul att se vad du hittar på i köket! Väldigt inspirerande!

  SvaraRadera
 2. MEN HALLÅ! Jag har varit off the loop med internet och så får vi se att du kirrat egen domän och allt! :D:D:D:D:D:D:D

  SvaraRadera
 3. .... rullade i lakritspulver.... åhhhhhh gud. det låter fantastiskt ju.

  SvaraRadera
 4. Ska prova dem utan havregryn då jag är lite känslig mot "glutten". Låter sjukt gott :D

  SvaraRadera