söndag 23 mars 2014

#selfie #unselfie

 

För en stund sen postade jag den här bilden på Instagram. Om Instagram hade funnits när jag var 15 år och om jag då hade postat en sån här bild på mig själv, vet jag precis vilka kommentarer jag hade fått (om vi nu låtsas att jag hade haft några följare). Ful, blek, för smal (killar gillar tjejer med kurvor), ful, tjejer ska inte ha muskler det är okvinnligt (du kommer aldrig få nån kille),ful, klen, vem tror du att du är? ful lugg, uppnäsa, ful

Jag hade säkert fått höra hundra glåpord i skolan dagen efter om hur ful och hur fel jag var, men vet ni vad Friends, det hade inte varit mitt fel, det hade inte varit selfiens fel, utan det hade varit retarnas fel. Victim-shameing, att lägga skulden hos offret, är jävligt unket och fegt och aldrig någon lösning.

 

Cred till Mikaela på hej blekk, som drog igång #unselfie

 

5 kommentarer:

 1. Va?!? Hur funkar Friends egentligen?

  Mkt tjusiga muskler i övrigt. Blev just min inspirationsbild för att ta tag i 15 minuter om dan igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en kan ju undra. Jag trodde de att de motarbetade mobbing...

   Shit, vilken ära! Heja dig!

   Radera
 2. Så jäkla knäppt det där. Mitt 15-åriga jag hade inte ens lagt upp en sån bild av rädsla för vad folk skulle säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag hade nog inte vågat heller om jag ska vara ärlig...

   Radera
 3. Jag trodde också att Friends var mot mobbing? Tycker det är otroligt skrämmande och fegt med alla dessa ungdomar som gömmer sig bakom skärmar för att mobba. Och även föräldrars reaktioner, deras instinkt att deras barn aldrig kan göra något fel.

  SvaraRadera