tisdag 11 mars 2014

Yoga för nybörjare - tips på komma-i-gång-videos

Ingela och Sandra har efterfrågat tips på bra yogavideos för nybörjare. Nu är jag ju inget proffs, utan är själv nybörjare, men jag tänkte visa några av de videos som hjälpte mig att komma igång med yoga.
Vi börjar med ett pass som är väldigt basic. I ett lugnt tempo får du känna på några av grundpositionerna, träna på andning och sträcka ut ordentligt.
Här är ett bra pass där du får känna på några av de vanligaste yogapositionerna. Lite mer fysiskt krävande än det förra.
Om de två första passen känns lite mesiga kan jag rekommendera den här. Det är fortfarande enkel yoga på nybörjarnivå, men det krävs ändå lite mer när det gäller styrka och balans.

Tara Stiles har även många korta videos. Fem minuter låter ju inte så mycket, men jag tycker att dessa kortisar kan vara sköna att köra efter ett hårdare träningspass eller som ett litet avbrott när jag sitter och pluggar.
Och till sist ett skönt stretchpass. Eller skönt och skönt, ibland drar det rätt hårt i musklerna. Det här kör jag ibland när jag har tränat lite tuffare pilates och behöver varva ner och sträcka ut.

11 kommentarer:

 1. Åh vilket bra tipsarinlägg. tack tack!

  SvaraRadera
 2. Ja!!! Hittade din blogg igen. Hej hej!

  SvaraRadera
 3. Tack för tips, ska testas!

  SvaraRadera
 4. Men grymt! Jag fick Yogobe i julklapp, men en verkar ju klara sig ypperligt på egen hand också. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad tycker du om yogobe?

   Radera
 5. Åh jädra skit, flash funkar inte på plattan och jag har ingen dator! Kan du inte posta länk till första klippet i en kommentar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut!
   Här är länk till första passet:
   http://youtu.be/QJ-5YzBZdrI

   Radera
 6. Jag gillar Tara Stiles. Hon är som så skön. Tack för tipsen, jag ska nog ta tag i att få någon slags rutin på det här med yoga för det är ju så skönt.

  SvaraRadera