fredag 18 april 2014

Bränn BHn del 2!

Via en sida om kvinnors rättigheter jag följer på FB kom jag över den här artikeln. Nu vet jag förstås inte hur vetenskaplig och/eller tillförlitlig just den här artikeln är, men den får mig ändå att tänka på det här med BH. Enligt den här studien är det alltså en myt att BH hjälper mot ryggont pga tunga bröst, plus att de i studien kom fram till att tuttarna inte blir hängiga av att att inte använder BH, utan att det snarare är tvärtom. Just det här med ryggont och hängtuttar är ju två vanliga argument för att använda BH, hur många av er som inte använder BH regelbundet har inte fått frågan om ni inte är rädda att tuttarna ska börja hänga? För hängtuttar är ju något som målas upp som varje tjejs stora mardröm. Som om vi inte har annat att oroa oss för... För mig känns BH mer och mer som en sån där inordna-dig-i-leden-grej; du är kvinna, du ska ha på dig plagg som sitter åt och gör ont, som hindrar din kropp från att se ut som den egentligen gör och kom ihåg att tuttarna helst ska sitta under halsen!

 

Befria tuttarna från BH-förtrycket!

 

24 kommentarer:

 1. Jag som då faktiskt HAR stora hängtuttar och således vet vad jag pratar om kan säga att jag skulle ALDRIG kunna gå utan BH. Inte för att jag får ont i ryggen dock, utan för att tuttarna kläms och hamnar i sjukt osköna "positioner". Dessutom blir det svettigt och äckligt mellan brösten och kroppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Asså, jag fattar ju att det är skillnad om en har stora, tyngre tuttar. Men ändå, hur tror du det hade varit om du aldrig hade börjat med bh? Kanske är det mest en vanesak?

   Radera
 2. Jag gillar att gå utan. Nu bryr jag mig inte så värst, fast det gör jag väl iofs lite men jag bryr mig mindre iaf. Skulle dock inte släppa dem fria på stranden och det är ju inte bara för att det känns obekvämt utan också för solens skull. Och sen orkar jag inte med pojkar, killar, män.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag måste nog lägga till att det spelar roll vad för tröja jag använder om jag ska gå helt loose and wild.

   Radera
  2. Nä, men det är en ju en annan sak. Men visst, jag använder ju bh-toppar nu, jag vill ju ändå ha något, men jag tror att det främst handlar om att jag är sp van vid att ha bh.

   Radera
 3. Jag har så himla små bröst så jag har ju gärna dom hängande fritt i en topp om en säger så. Har börjat hata bh mer och mer faktiskt. Hittar aldrig någon som sitter bra utan att skava åtminstone någon stans. Det känns ju som att stora bröst behöver ett visst stöd men som sagt med mina myggbett så kan jag inte uttala mig om det ;) Jag föredrar i alla fall bh-löst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det knäppt att bh:s för små tuttar ofta ger jättemycket stöd? Och så har de ofta så mycket vadderingen att tittarna liksom försvinner...

   Radera
 4. Håller med, men tycker att det är så himla svårt. Skulle tyvärr aldrig våga gå till tex jobbet utan bh... Trist att va sådär feg, men det känns liksom jobbigt när folk kollar extra mycket på brösten, vilket folk gärna gör när man inte har bh. Men självklart skulle man skita i det och göra som man vill... men som sagt, det är svårt. Men ett viktigt steg att ta... om man vågar!
  Jag går alltid utan hemma.
  Hur gör du - går du utan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner likadant, vill inte att folk ska titta på jobbet och så, det skulle kännas för intimt. Jag använder mjuka bh-toppar, de ger pyttelite stöd, men formar inte brösten som en bh gör och de sitter verkligen sp skönt!

   Radera
 5. Jag har också pyttebröst, men trivs å andra sidan jättebra i bh... eller sport-bh. Och tänker inte bränna dom och känner inget förtryck. Men förstår samtidigt vad du menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså förtryck och förtryck, jag kan väl erkänna att jag spetsade till texten lite,,, men jag har tänkt på det hör med sport-bh och undrat varför inte fler har det istället för vanlig bh, för många verkar ju tycka att det är skönare?

   Radera
 6. Nej jag håller INTE med! Beroende på vilken sorts bröst man har så är det ju sjukt olika, jag tycker att det gör asont när dom studsar runt helt okontrollerat, så jag skulle aldrig gå utan bh, det gör jag inte ens när jag är hemma. Dessutom finns det massa sköna bh:ar, och om det fortfarande finns vuxna kvinnor som ser bh:ar som "plagg som sitter åt och gör ont" så får dom (du?) gå till en proffsig affär som kan det där med bh:ar och hjälpa till att prova ut en. Bränn din obekväma bh möjligtvis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade kunnat skriva det där! En välsittande BH är verkligen det bästa plagg som finns. Jag är utan BH i sängen och i duschen, annars typ aldrig. Älskar känslan av allting på plats och avskyr häng och släng! (Inte för utseendet, utan pga obehag och ont.)

   Radera
  2. Alltså, nu är ju hela det här inlägget tillspetsat, jag vill ju förstås inte missunna någon att ha en skön bh på sig. Men jag tänker på alla dessa tjejer jag genom åren har hört säga att de längtar efter att komma hem så de kan ta av sig bh-n, att denaldrignhar bh hemma etc. Jag kan heller inte komma ifrån tanken på att bh är ett konstruerat behov; om en är van vid bh är det klart att det känns konstigt utan,men om en inte hade börjat med bh i tidiga tonåren eller så och haft det sen dess, hade det känts konstigt att ha lösa tuttar då? Men samtidigt skulle jag själv aldrig få för mig att gå ut och springa utan sport-bh...

   Radera
  3. Just det, jag är medveten om att det finns bh-ar som inte är obekväma, har haft några stycken själv, nämligen mina amnings-bh-ar. I övrigt så har jag jag gått till underklädsaffärer och blivit mätt tre gpnger om jag inte minns fel. Varje gång har jag kommit frön affären med en svindyr bh som jag har avskytt eftersom den har suttit åt hårt på flera ställen, eftersom personalen som mätte tyckte att mina då väldigt fasta tuttar som i princip pekade uppåt skulle ha ordentligt med stöd...

   Radera
 7. Jag tycker att det gör ont att vara utan behå/topp och håller i brösten med mina händer om jag inte har bh på mig. Skulle inte kunna springa/rida utan sportbehå. Kanske går det bra/är skönt att vara utan behå om man har små bröst men inte med stl 80E.

  SvaraRadera
 8. Jag kommer aldrig ge upp mina BHar eftersom de ger mig komfort pga gör ont och är obehagligt att röra sig utan BH. Men det har blivit stor skillnad på vilka slags BHar jag använder idag och säg för 15 år sen. Nu vill jag behaga mig själv, då ville jag ha åtråvärda bröst för ynglingar. I soffan kastar jag BHn för där sitter jag ju still. Men säkert många som har BH bara av vana.

  SvaraRadera
 9. Jag har inte så jättestora men de är väldigt mjuka och formen blir helt enkelt finare av att ha en bh. Inte så att jag tycker att de är fula, tvärtom. Men jag tycker att kläderna sitter snyggare med en bh på. Jag går mer och mer över till att ha såna mjuka bh-toppar för att vanliga sitter åt för mycket. Det klart att jag kan gå till en riktig bh-affär och be om hjälp och så, men jag har ingen lust att lägga pengar på såna saker.

  Sen kan jag säga också att sedan jag började styrketräna så har det blivit mycket bättre när det gäller att inte få ont när de hänger och slänger. Innan skulle jag aldrig kunna springa utan att ha min supertajta sportbehå, men nu kan jag ta en bh-top och det är inga problem. Så jag tror på att om en inte har bh så byggs musklerna upp och bh behövs inte. Om en inte då har stora bröst som skaver och svettas mellan som någon ovan skrev. Var och en får ju välja själv såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att kläderna sitter snyggare på mig när jag inte har bh, jag har rött breda axlar, så om jag har bh och tuttarna står ut mer blir det så mycket om du förstår hur jag menar? Håller med om att muskler håller upp tuttarna, synd att det talas så lite om det!

   Radera