tisdag 22 april 2014

Gör kokosvatten!

Jag älskar kokos. Kokos i kakor, kokos i godis, kokos i mat, kokos som det är - allt som smakar kokos. När jag smakade kokosvatten första gången älskade jag förstås det också, men de där små förpackningarna är ju inte direkt gratis, så jag har bara druckit det ett par gånger. Too bad. Men idag kom jag på att det borde gå att göra eget kokosvatten på nåt sätt och efter lite googlande tog jag fram en skål, hällde i 2 dl riven kokos och 10 dl vatten, täckte över skålen och lät den stå från förmiddagen och fram till kvällen. Lite då och då rörde jag runt. Nu på kvällen silade jag blandningen i en vanlig kökssil och hällde sedan upp den i flaskor. Och efter träningen tog jag mig ett glas, nickade förnöjt, gav mig en klapp på axeln och bestämde mig för att göra om det igen. För vattnet hade fått en tydlig kokossmak och det kändes som en bra törstsläckare, särskilt efter träning. Jag är visserligen väldigt förtjust i att dricka vanligt kranvatten, men ibland är det gött med lite variation. Dessutom ska ju kokos vara så nyttigt. Nästa gång ska jag nog smaksätta vattnet med hallon också.

 

5 kommentarer:

 1. Det är jättenyttigt! Här får en ju en hel nöt för 5 spänn så lite skillnad men jag har inte funnit vare sig olja eller vatten separat :/ eller riven kokos för övrigt. Bara kokosflarn.

  SvaraRadera
 2. Smart! Det där vattnet är ju oh så dyrt men oh så gott!

  SvaraRadera
 3. Har du på tal om inget annat sett detta: http://www.pintomagasin.se/jonsborgs-oppnar-goteborgs-forsta-veganbutik?tab=nyheter

  SvaraRadera
 4. jag har bara provat kokosvatten en gång och jag gillade det inte alls. Det där låter bra mycket godare, den variant jag testade smakade mest unket. Jag brukar göra iste och dricka (utan socker eller sötningsmedel) när jag vill ha något annat än vatten, röda teer blir inte beska heller.

  SvaraRadera
 5. Du skulle älska Colombia!

  SvaraRadera