lördag 5 april 2014

Kurt Cobain och den förlorade sorgen

Det är alltså prick 20 år sen Kurt Cobain tog livet av sig och jag känner mig 1) gammal och lyssnar passande nog på Old age gång på gång och 2) avundsjuk och lite utanför för att jag inte sörjde Kurtan när han dog. Jag missade liksom hela grejen och började lyssna på Nirvana först 4 år senare. Det känns som om jag missade en av 90-talets största händelser, en av min generations milstolpar osv. Maria däremot. Hon grät så mycket i skolan när Kurt dog att hennes engelskalärare kom ihåg det åtskilliga år senare. Now we're talking! Till och med min svärmor grät den 8 april 1994 och Niklas slutade den dagen att lyssna på Nirvana. Det känns som om jag har blivit snuvad på en viktig sorg. Får väl sörja nu då.

 

(Men förresten hörrni, helvete vad bra Nirvana är ännu och vad mycket kul det finns med dem på Spotify!)

 

7 kommentarer:

 1. Minns första gången jag lyssnade på "smells like teen spirit" första gången. Satt på tåget hem till Floda (från Göteborg) och en kompis räckte över ena öronsnäckan till sin walkman och sa att jag bara lyssna på detta! Och det var så.. formidabelt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte skivan, tänkte att jag måste gilla Nirvana, satte på Smells like teen spirit och kunde inte sluta lyssna. Satt och gapade, dansade, grät nästan osv.

   Radera
 2. Jag var lite mer trallpunk, men minns att vi satt utanför Norrlands och klämde fram en och annan tår ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skyller på att jag nara var 12 och bodde på landet...

   Radera
 3. Åh, nu ska jag lyssna på Sappy (min favvo) bara för det. Tänk att det gått 20 år. TÄNK ATT DET GÅTT 20 ÅR.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, himmel! Du klämmer väl fram en liten tår?

   Radera
  2. Ja visst vettu.
   Åh, jag åkte ju till Seattle mest pga Kurt. Eller ja, nu var ju smekmånaden den största anledningen och att Nils också ville dit (pga Subpop), men Kurt var ändå en stor del. Och SOM det var häftigt att gå på hans gator asså. Måste dit igen.

   Radera