lördag 19 april 2014

Påskafton

En kyckling med "vingar".
Elly och mamma plockade ett påskris som de pyntade med fjädrar. Elly plockade även en liten julgran. Alltså, Elly och julen, a love story. Hon pekade ut julgranar från tågfönstret när vi åkte hit och sa att hon önskar att det fanns fler skogar där vi bor.
I morse låg det påskägg och väntade på oss när vi kom ner! Nötter i veganernas ägg, godis i de andras.
På förmiddagen satte gi oss på altanen och ute har vi varit nästan hela dagen.
Min lilla lillasyster, Elly och jag innan vi blev för varma.
Elly och lejonstolen, även det a love story.
Efter en stund började solen bränna på mina tajtsklädda ben. När en kan vara barbent, då är vädret som bäst!
Min första påsk som vegan. För mig är det inte så himla viktigt vad jag äter på påsken, det viktigaste är att det finns plockmat. Mamma gjorde en supergod gratäng på sötpotatis och min syster gjorde små linsbiffar, röd pesto och fyllda champinjoner.
Efter maten gick jag, min bror och min syster en lång promenad i skogen. Under tiden sådde Elly och mamma fröer och när vi kom tillbaka höll Elly på att tvätta sina jordiga fötter i en balja. Rätt som det var satte hon sig ner och började bada hela sig. Hon var redan naken förstås, det lilla varma barnet.
Sen letade vi marsipanägg i trädgården och Elly hittade en hel kanin i choklad.
Nu nattar min syster Elly, som dock verkar vara ganska pigg ännu. Hur det går till förstår jag inte eftersom hon var vaken drygt 2 H i natt och sedan vaknade 6:20, plus att hon har varit pigg och igång precis hela dagen. Det är väl den där solen som gör underverk antar jag. Jag ska alldeles strax träna armar och ikväll blir det Morden i Midsumer med mina föräldrar.

 

 

 

5 kommentarer:

 1. Bada ute! Åh, va härligt!

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag ni haft - glad påsk :)

  SvaraRadera
 3. Härligt! Och plockmaten är ju det bästa ;)

  SvaraRadera
 4. Fint! Och visst finns det förresten vegangodis också om det tryter? Tror jag sett det på bodystore.com

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig påsk! Jag höll på att skriva jul bara för det...

  Elly i baljan, vilken rolig bild :)

  SvaraRadera