onsdag 30 april 2014

Valborg

Valborg. Jag tror att jag har firat den högtiden två gånger. Första gången var i slutet av nian. Det var även första gången jag drack öl. Fy fan vad äckligt det var. Då. Andra gången var för några år sen. Det var sommarvärme, jag var ledig dagen efter (jag gick på schema, så röd dag betydde inte automatisk ledighet) och jag drack öl efter öl i Slottsskogen. Idag köpte jag nötter. Hen i kassan tyckte att jag köpte så mycket gott och sa att jag säkert skulle dricka nåt gott till. Ja, sa jag, jag ska dricka te. Hen i kassan trodde jag skämtade. Jag blev lite sur över att alkoholnormen är så stark, att alla förväntas dricka alkohol, men har precis druckit ur min mojito. Jodå.

 

1 kommentar:

  1. Haha..
    Ja, visst är det lite underligt det där med alkoholen. Underbara Clara skrev ett himla bra inlägg om det.
    Jag minns inte att jag kommit iväg till någon brasa förutom när jag var liten..

    SvaraRadera