måndag 21 april 2014

Vårknarkar lite bara

 

Idag åkte vi hem, Elly och jag. Vi kom till ett Göteborg som var ännu varmare än Småland. Det var knoppar, blommor och blad överallt och det kryllade av folk. När vi hade ätit lunch och handlat gick vi till Pinkbär och köpte gelato till Elly och en supersmoothie (som bland annat innehöll acai, dadlar, banan och nötter) till mig. Förutom att det vi köpte var gott, fick stället även ett plus i kanten för att en själv fick bestämma hur stora glasskulorna skulle vara och att glassen sedan vägdes, vilket är bra när en har ett barn som gärna vill ha glass, men som inte äter av den i några större mängder.

Jag hade sandaler och linne på mig! Hur underbart är inte det? Dagar som denna känner jag att jag verkligen hatar vinterkläder. Elly, som gärna slänger av sig kläder så fort hon får tillfälle, behöll däremot munkjackan på hela eftermiddagen.

Idag blev jag dock påmind om baksidan med våren: pollen. Vissa år känner jag av det, andra inte. I år är det helt klart ett pollenallergiår.

 

 

Också några fler bilder från helgen, jag kan bara inte låta bli, är väl hög på våren:

Mamma påpekade att vitsipporna vänder sig mot solen. Det har jag aldrig tänkt på innan.

Igår gick vi till sjön och hade picknick på bryggan.

Den här bilden tog Elly. Så här satt vi ganska mycket i helgen.

Elly var så glad över att kunna springa omkring så fritt. Hon älskar verkligen att gå in genom en dörr och att komma ut genom en annan när vi är hos mina föräldrar.
Pappa hade köpt marsipankycklingar till Elly, men då hon inte gillar marsipan fick de vara ute i solen och äta istället.

Glad soltjej. Jag har fått mer fräknar i ansiktet och blivit rosa på halsen. Jag smorde bara in mig med kokosolja och det gav uppenbarligen ett visst skydd, annars hade väl den här blekfisen varit helt knallröd.

 

5 kommentarer:

 1. Ser ut som en riktigt härlig helg. Vi har också vårknarkat lite, så himla skönt med sol, värme och allt som brister ut i grönska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En behöver verkligen lite vårknark!

   Radera
 2. Det är så himla härligt att vara ute nu när det är så fantastiskt vackert överallt.

  Vilken smart idé med glassen. Jag vill alltid ha flera kulor, men orkar såklart inte äta så himla många. Men om de vore små kan jag ju äta hur många som helst. Nästan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det smart med glassen? Fler borde ha det så!

   Radera
 3. Jättesmart med glassen! Kokosolja är även bra som aftersun :)

  SvaraRadera