söndag 11 maj 2014

Bäbissöndag

Idag har Elly och jag träffat en tremånaders bäbis! Elly målade en teckning imorse som hon tog med och gav till bäbisen.
Hon körde även bäbisen i vagnen.
Gungade den.
Gungade med hen.
Och gungade den lite till.
Det var helt klart väldigt spännande med en liten bäbis, men börja nu inte med något "åh, Elly vill ha ett småsyskon!", för när jag höll bäbisen ville Elly att jag skulle lägga bort den och ha henne i knät istället, vilket jag tolkar som att hon absolut inte vill dela sin mamma med nån liten snorunge. Plus att jag kallade det lilla barnet för "bäbisen" och "den" hela dagen, det tyder väl på att jag inte är någon bäbisperson?
Vi åt även lunchbuffé på Andrum. Väldigt god mat och de hade veganska alternativ till de vegetariska som stod framme. Dessutom behövde vi inte betala ett öre för Ellys mat.

 

9 kommentarer:

 1. Och sen "Elly vill ha ett småsyskon", jo 3-åringar är ju kända för att vara lämpliga till att avgöra den typen av livsomvälvande beslut som att skaffa barn. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju vissa som påstår det ja...

   Radera
 2. Hey, jag skulle aldrig! Anklaga dig för något sånt. ;)
  Junie babblar om bebisar hela tiden men hon skulle förmodligen bli väldigt bitter, som bara en treåring kan bli, om jag sa att det skulle bli en liten till.
  Andrum är värt ett besök alltså? Fasen va fint att man inte behövde betala för barnens mat! Vi tar oftast inget till Junie längre utan beställer bara till oss så får hon av oss båda eftersom det inte finns några barnportioner på de flesta ställena och let's face it, onödig betalning. Ibland äter de och ibland inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elly skulle nog bli galen av svartsjuka...

   Elly äter ju inga stora portioner, så det känns oftast onödigt att köpa egen mat till henne, men samtidigt vill hon så gärna ha en egen tallrik. Det var inte gratis mat för barn rent generellt på Andrum, utan en för lägga på mat på tallriken och så gör de en bedömning om en ska betala eller inte.

   Radera
  2. Aha. Men det låter ju egentligen ännu bättre för med tanke på svinn och sånt när barn inte äter upp. Vi beställer in en extra tallrik bara till Junie men buffé e bäst tycker jag.

   Radera
 3. Bra med kompisar som har småbäbisar. Så kan man liksom låna då och då : )
  Elly ser så stor ut bredvid bäbisen, hjälp va tiden går snabbt! Känns som alldeles nyss som jag följde din graviditet här : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, hon såg helt enorm ut när hon var med bäbin!

   Radera
 4. Men hon verkar vara en jäkel på att gunga bebisar i varje fall! :)

  SvaraRadera