tisdag 20 maj 2014

En sån bra dag

Idag blev det verkligen en helt annan dag. Vaknade 5:29 av ett "hallå, nu ska du komma och väcka mig!" från Ellys rum. Elly gick dock med på att komma och lägga sig hos mig, så vi låg och myste och småpratade en stund. När vi gick upp och skulle iväg gick allting så himla smidigt. Att Elly klär på sig själv och (oftast) kan underhålla sig själv medan jag gör mig klar underlättar verkligen våra tidiga morgnar. Vi stack iväg på min cykel, jag lämnade Elly på förskolan och trampade vidare mot jobbet. Det var redan varmt innan klockan åtta. Älskar sommaren. Älskar mitt liv. Hatar det inte alls, som jag sa för mig själv igår.


Efter en lugn, men inte tråkig, dag på jobbet hämtade jag Elly med cykeln. De senaste veckorna har det regnat varje tisdag, så jag har skyndat mig att cykla hem för att lämna cykeln, kränga av mig blöta regnkläder och sedan halvspringa till förskolan, hämta Elly och ta buss+spårvagn till simskolan. Men idag hämtade jag en glad Elly, satte henne på cykeln och cyklade genom Slottsskogen. Vid sälarna stannade vi till och åt glass. Elly sa "du är min bästa vän, mamma". Och jag tror inte det hade med glassen att göra. När vi kom till Majorna hade vi fortfarande gott om tid, så vi cyklade ner till Röda Sten och jag fick återigen en sån där "jag-vill-tacka-livet"-känsla, ty varje gång jag kommer till stället efter att inte ha varit där på länge måste jag nästan dra efter andan, så vackert är det.


Elly hade så roligt på den sista simskolan. De fick testa att ha flytväst och hon ville bara hoppa från kanten med flytvästen, gång på gång. Och när västen inte var på sa hon till mig att släppa henne, så att hon fick simma själv. Så kom vi hem och värmde gårdagens middagsrester. Tittade på Netflix en stund och sen nattade jag Elly. Plockade lite. Tränade. Allting kändes lätt. Inte en tanke på, inte en känsla av, stress på hela dagen. Så olika det kan vara.

 

5 kommentarer:

 1. Å så fint, "du är min bästa vän mamma" <3
  Tur att det finns såna dagar som väger upp de lite tyngre...

  SvaraRadera
 2. Låter som en perfekt dag! Och vad fint sagt <3

  SvaraRadera
 3. month day year21 maj 2014 14:23

  Röda Sten är bäst! Kanske det jag saknar mest med att inte bo i Majorna längre. Tur att en har sådana dagar efter skitdagar!

  SvaraRadera
 4. Men åh, bergodalbana det här med att vara förälder. Vilken ljuvlig dag!

  SvaraRadera
 5. Underbart, och skönt med variation. :)

  SvaraRadera