måndag 26 maj 2014

Helg helg helg

Ni vet den där helgen som var alldeles nyss? Den var särdeles bra för mig, så här kommer den i bilder:

Så här pepp var jag på helg och sol i fredags.

I lördags var det inte bara Niklas fölsedag! utan vi hade även hyrt bil för att åka med på lammsafari med Ellys förskola. Elly blev åksjuk i bilen och jag satt och försökte underhålla så gott det gick, med en påse till hands. Men vi klarade oss utan spyor.

Gården vi var på var väldigt gullig och Katthultaktig.

Vi fick klappa lamm

och under själva safarin satt vi i vagnar bakom en traktor. En bonde pratade om lammen och visade när hans hund vallade dem. Och just det, de söta små lammen slaktas om några månader :(

Vi fick titta på lurviga kossor också!

Då vi ändå hade hyrt bil passade vi på att stanna till på Ikea för att köpa "några småsaker". Det blev lite fler än några...

Morgonen också kom jag upp till en pannkaksstekande man och en pannkakssmetätande unge.

Det vankades nämligen Mors dagfrukost!

Efter frullen gick vi och röstade. Utanför vallokalen stod det en SD-snubbe och jag kände mig bara tvungen att markera att jag ogillade hans närvaro, så jag sa "tvi" när jag passerade honom och satte näsan i vädret. Konstruktivt.

Sen gick vi på den årliga megaloppisen i Majorna. Det var fint väder, mycket folk, mycket att titta på och vi åt lunch i gräset framför Sjöfartsmuseet. Efter maten ville Elly prompt gå in på museet, så hon och Niklas gick dit och jag gick i lugn och ro på loppisen. Ni ser jackan på bilden? När jag tog på mig den tänkte jag att koftor har gjort sitt hos mig och att jag alltid vill ha såna här tunna, silkiga jackor hädanefter. Som jacka på våren, inomhus på vintern.

Well, på loppisen hittade jag två stycken! Niklas tycker att jag ser ut att vara med i Cry baby när jag har på mig de nya jackorna. Jo, jag tackar!

Jag köpte även en klänning med blommor och små dödskallar, en till klänning till mig, som blir bra att ha på jobbet i sommar, en t-shirt och lite kläder till Elly.
När jag kom hem möttes jag av ett barn med chokladkladdigt ansikte, för då höll hon och barnafadern på att baka kladdkaka till mig!
På kvällen var jag aspepp på att gå på quiz med Jonna och en kompis till henne. Jag hade aldrig varit på ett helt quiz innan och ÄLSKADE quizzet! Förutom när vi inte var så bra på låtar och årtal då. Men annars var det toppen och jag känner att jag vill bli en sån där som går på quiz jämt. Jag kom hem strax före 22, men hade svårt att somna. Jag var dels så uppåt efter kvällen och dels uppskruvad efter att ha tagit del av F!s valresultat. Glädjen förtogs förstås av de högerextrema partiernas frammarsch i Europa. Vad fan är det som händer? Skrämmande. Men samtidigt: F! kom in!

 

 

5 kommentarer:

 1. Vilken fin helg ni har haft!

  SvaraRadera
 2. Men gud vilken kanonhelg! Grattis till Niklas i efterskott och vilka fina loppisfynd!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken bra helg, min var också väldans fin!

  SvaraRadera
 4. JAG VILL GÅ PÅ QUIZ OCH DRICKA ÖL!!! Och jackan. Den är ju magisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vi måste ju quizza nån gång! Misstänker att du är grym på quiz. Och dricka öl kan vi också göra!

   Radera