fredag 2 maj 2014

Hon säger ju själv att hon är större nu

Tidigt ikväll sa Elly att hon vill sova i sin säng i natt. Hon fick en säng för över ett år sen och har sovit i den en gång, vilket var ungefär ett år sen. Då somnade hon i den, men kom in till oss sent på kvällen. Sedan Elly fyllde tre år har det blivit tydligt att hon håller på att frigöra sig lite från oss; det blir mer och mer kan-själv-grejer hela tiden och hennes integritet ökar. Ikväll sa hon även till när hon ville lägga sig, så vi borstade tänderna och hon kissade. Under tiden frågade Niklas och jag om Elly ville att vi skulle sitta bredvid sängen och natta henne, men det ville hon inte. Hon ville inte heller att vi skulle följa med henne till sängen och stoppa om henne, men det ville hon inte heller, utan hon sa god natt till oss, gick in till sitt rum och stängde dörren om sig. Niklas och jag blev sittande i soffan med snopna miner. Det kändes konstigt och lite sorgligt att Elly inte ville bli nattad av oss och att hon ville sova själv. Vi har ju bestämt att hon får sova hos oss så länge hon vill, och det var ju så här vi ville ha det: att hon börjar sova i egen säng när hon själv känner sig redo, men nu när vi är där (åtminstone tillfälligt) så känns det lite konstigt. Himmel, vad fort vår unge blev stor liksom! Sen satt vi och dividerade om hur länge vi skulle vänta innan vi gick in för att titta till Elly, vi ville ju inte gå in och störa henne. Jag tror vi stod ut i en kvart.

Sen gick vi in och hon sov så sött.

 

13 kommentarer:

 1. Grattis! Jag förstår verkligen känslan av både sorg över att en period börjar vara slut och glädje över att nästa precis börjat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är allt lite svårt att släppa.

   Radera
 2. Men åh va gulligt!! Förstår precis känslorna av att bli både snopen och så lite stolt och glad kanske? Kul tjej ni verkar ha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar alltså att Elly verkar va en riktigt kul liten tjej å hänga med. (Insåg jag kanske lät lite spydig?) :)

   Radera
  2. Nej, det Löt inte spydigt!

   Radera
 3. Haha gull. Kaja gjorde motsatsen och sade: "Jag vill vara i din mage igen! ikväll. Det kan gå åt olika håll det där, antar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Ena stunden gill Elly vara stor, nästa vill hon vara min bäbis.

   Radera
 4. :) Kan nog räkna på handen hur många ggr Junie bett om att få lägga sig (dräglig tid vill säga) men Hurra! Nu börjar det. Kommer ni inte se röken av henne mer. ;) Hur sov ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju säga som så att vi sov betydligt sämre ön vanligt...

   Radera
 5. Roligt och lite sorgligt på samma gång när barnen blir stora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Det är så dubbelt.

   Radera