torsdag 22 maj 2014

Istället för sömn: tusen frågor om livet

Om en är tre år och huvudet är fullt av funderingar, då går det ju inte att somna hur trött en än är. 2,5 h efter att vi började natta Elly somnade hon, efter att vi fått svara på frågor som:

När dör man? När dör jag? När blir du sex år? När blir jag en gammelmormor? När får jag en käpp? När blir jag en tant? När blir jag en mamma eller en pappa? Hur gammal är jag då? När blir du gammal, mamma? Farmor jobbar på sjukhus, då kanske såna som har ont kommer dit? Varför är du förkyld? Ska du åka till sjukhuset då?

 

3 kommentarer:

  1. Åh så roligt att följa Ellys utveckling. Min dotter är nog en 8 månader yngre så det är lite som att få reda på vad som kan komma till oss snart. ser lite fram emot alla de där frågorna, fast det kanske jag får å gra sen ;)

    SvaraRadera
  2. Känner verkligen igen det där! Kan rekommendera boken Adjö herr Muffin, om åldrande och död, visserligen ett marsvin men ändå. Riktigt fin och bra.

    SvaraRadera
  3. Ja, alltså det där med döden, döden, döden. Inte lätt att prata om när man får svårt att andas bara av att tänka ordet i samband med sina barn. Men håller med, "Adjö herr Muffin" är nog den bästa bilderbok jag läst om döden faktiskt, superfin!

    SvaraRadera