torsdag 15 maj 2014

School's out!

Idag var jag på den sista föreläsningen och det sista seminariet på kursen jag har läst på halvfart hela terminen. Så om tentan jag lämnade in idag blir godkänd är skolan helt klar för min del och jag tänker inte gå tillbaka än på några år. Jag har alltid tänkt att det ultimata måste vara att jobba halvtid och plugga på halvfart, för att liksom få det bästa av två världar, men det passade inte mig. Inte just nu. Kanske beror det på att jag verkligen hade saknat att jobba och att jag inte ville lägga tid på annat när jag väl hade kommit igång med jobbandet. Sen är ju min arbetsgrupp helt ny och vi är fortfarande inne i en uppstartsprocess av klientarbetet och jag känner att jag inte vill missa något. Så nu ska det bli gött att bara jobba. Dessutom ser jag fram emot att komma hem från jobbet och verkligen känna att jag är ledig, att jag inte borde plugga. Plus att jag från och med måndag kommer att jobba samma tider varje dag. STRUKTUR, yay!

 

PS. Kursen jag läste, Interaktionistiska perspektiv, var till största delen väldigt bra och jag kommer att ha nytta av att ha läst den. Och jag vet att förr eller senare kommer jag att törsta efter ny kunskap igen och då kommer jag att plugga vidare, men jag har tänkt om en del om var jag vill vara om några år.

 

10 kommentarer:

 1. Heja dig! Jag älskar verkligen att jobba, det är så SKÖNT att inte gå omkring och fundera på om/när/hur jag ska plugga efter att jag har kommit hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Nu när jag har börjat jobba efter tre år känner jag verkligen hur mycket jag älskar det!

   Radera
 2. Heja! Plugga bra men jobba bäst :)

  SvaraRadera
 3. Allt har sin tid :) När mina barn var yngre tyckte jag det var skönt att vara LEDIG från jobb/plugg när jag kom hem. Nu när de är lite äldre finns energi för studier och sånt på ett annat sätt... igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men så känner jag! Nu vill jag vara med Elly och koppla av när jag är ledig, men när Elly är större finns det säkert utrymme till att plugga igen,

   Radera
 4. Hurra va härligt! Grattis!

  SvaraRadera
 5. Grattis till kursavslut!

  Jag gillar att jobba. Så skönt att vara ledig från plugget när man kommer hem, som du skriver. Pluggade i så många år. Nu med barn hade jag aldrig orkat... Plugga NÄRDÅ liksom? Kanske om man haft ett barn som sov mycket...

  Jobba is the shit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju pluggat två läsår sen Elly föddes. Under det första gick ju inte hon å förskola, men å andra sidan läste jag bara 50%. Det blev dock lite jobbigt när hon slutade sova på dagen, för när hon somnade på kvällen då var jag så trött att jag knappt orkade plugga...

   Radera