lördag 3 maj 2014

Sömn och kalas

Tja, det blev en ... intressant natt. Strax efter midnatt kom Elly in och la sig hos oss. En stund efter att vi, eller åtminstone jag, hade somnat om vaknade hon och sa att hon ville gå in till sin säng igen, samt att vi kunde väcka henne på morgonen när frukosten är klar. Så jag följde henne in till hennes rum, stoppade om henne och la mig igen. När jag hade somnat om vaknade jag av att Elly ropade att hon var kissnödig. Och så fortsatte det i flera timmar. Just när vi hade somnat om vaknade Elly och var bajsnödig, hungrig, kunde inte sova, ville att vi skulle sjunga etc, så Niklas och jag fick turas om att gå in till henne. Men runt 3-snåret somnade vi alla om ordentligt och sov till prick 6, då Elly ropade att det var morgon och att vi skulle väcka henne när frukosten var klar. Niklas och jag kände oss inte alltför trötta, så vi köpte oss lite tid genom att ge Elly min padda så hon kunde ligga och titta på Netflix, för hon ville absolut inte komma och lägga sig hos oss. Efter en kvart ville hon inte kolla mer, men Niklas lyckades övertala henne att ligga kvar i sängen en stund, så hon låg därinne och lekte och kvittrade och jag slumrade till en stund.

 

När vi gick upp var Elly superpepp eftersom hon skulle ha kalas idag, sitt första riktiga barnkalas! Hon var så förväntansfull och hjälpte till med förberedelserna hela förmiddagen. En stund innan kalaset skulle börja satte hon sig vid bordet och bara väntade.

Kalaset blev väldigt lyckat. Bra, men intensivt. Men så var det 10 stycken 3-4-åringar, 2 bäbisar och en hel drös föräldrar. Jag tror att alla barnen hade roligt största delen av tiden och Elly var så glad och nöjd.
Nu ligger hon och sover i sin säng. Hon körde dock inte självnattning ikväll, utan somnade i min famn i soffan efter att jag försökt att natta henne i sängen en stund, det var inte helt lött att komma till ro efter den här dagen nämligen.
Jag idag. Blommig klänning och det där håret som borde klippas, men som är så fint i sin slitenhet. Och favoritläppstiftet.

 

10 kommentarer:

 1. Det är lite kaosartat med kalas men så länge kidsen har kul så är det värt det ;) Älskar för övrigt den här bilden på dig. Håret och läppstiftet <3 *creepy stalker*

  SvaraRadera
 2. Hon vänjer sig nog! Det är säkert läskigt sådär i början, men det känns ju som att hon ändå är trygg och att ni gör allt ni kan för att få henne att känna sig så. Grattis på födelsedagen också, Elly!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är ju i te konstigt att hon vill checka av att vi finns där, även när hon sover själv. Det ger sig säkert snart!

   Radera
 3. Vi ska också ha barnkalas när Isolde fyller tre. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Den där blommiga klänningen brukade vara min favvo, men sen fick den sönder :(((

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju säga att vi ångrade oss lite ett tag, när vi insåg att det skulle bli 10 ungar. Men samtidigt var det ju så roligt för Elly!

   Åh, trist med klänningen! Jag köpte min på loppis för typ 30 spänn :)

   Radera
 4. Junie kommer in till mig ibland. Som det ska va tycker jag. :) nu sover vi ju iofs tillsammans sen januari så inte numer då ;)
  Och vad skoj med barnkalas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elly kom in till oss i natt och jag blev så glad :)

   Radera
 5. Härligt att Elly hade ett bra kalas

  SvaraRadera