onsdag 7 maj 2014

<3 Svett och etikett

Jag gillar verkligen Svett och etikett som finns att se på SVT Flow. Det är ett träningsprogram där programledaren Kalle Zackari Wahlström testar en ny träningsform i varje program. Jag har hittills bara sett del 1 och 2, i vilka Kalle testar bodybuilding och yoga, men jag gillar tonen i programmet, den är rätt soft och fokus ligger på att träning är kul och att träning ska vara för alla. Kalle talar dessutom om sina upplevelser av träningen på ett väldigt personligt och prestigelöst sätt. Jag gillar även hans resonemang kring kroppen i det första avsnittet, då han tar upp att han får många positiva kommentarer om sin kropp när han är vältränad, hur fel han tycker det är att det ska vara så, men ändå menar att det känns bra när folk säger att han ser fit ut. Den där komplexiteten är det nog många (fler än jag?) som känner igen sig i, så det är bra att den kommer upp.

I det andra programmet, där Kalle testar yoga, tycker jag det är lite synd att han tränar för just på Golden guru, där en först springer en halvmara, sedan gör 108 solhälsningar och till sist dansar fridans i 2,5 h. För mig som är väldigt nyfiken på yoga hade det varit roligare om han hade kört mer på vanlig yoga bara och haft som mål att klara några avancerade ställningar eller så. Dock tycker jag om Kalles resonemang när han pratar om varför han är nyfiken på yoga, vad han vill få ut av yogan etc. Jag kommer nog att skriva mer om det senare, eftersom det är någonting jag verkligen känner igen mig i.

När jag har lagt mig ikväll ska jag se det tredje programmet, i vilket Kalle testar Strongman. Och så ska jag börja läsa Kalles blogg.

 

1 kommentar:

  1. Åh! Jag har börjat på ett inlägg om det, tyckte det var så himla fint! Kunde absolut relatera till det, är egentligen inte så intresserad av resten men tycker det är ett sånt bra program. Vet inte om jag skulle palla 108 solhälsningar men dansen verkar skoj :)

    SvaraRadera